У 74 роки львів’янка здобула три медалі на марафоні: чим займається літня спортсменка у вільний час

74-річна львів'янка на пенсії захопилася бігом на довгі дистанції, тож частенько бере участь у марафонах. Окрім цього, встигає ще й на вокзалі поволонтерити, зустрічаючи внутрішньо переміщених осіб.

Лариса Лабраткава все життя пропрацювала в енергетиці. А коли прийшов час йти на пенсію, попервах засумувала. Та ненадовго, бо знайшла цікаве заняття – щодня бігати. Натренувалася так, що стала брати участь у марафонах.

Нещодавно у Кракові пробігла три дистанції і на всіх узяла медалі – виявилася кращою у своїй віковій групі. Ларисі Лабраткавій довелося бігти 4, 10 і 21 км.

Жінка не могла залишитися осторонь, коли в країні трапилася біда

Вона й раніше захоплювалася спортом. Замолоду підіймалася на вершини гір, що мають п’яту з шести категорію складності. Окрім цього жінка входить до української збірної з добового бігу. Приміром, у Чехії здолала за 2 дні дистанцію у 216 км.

Жінка-волонтерка

74-річну пані Ларису нині можна частіше побачити на Львівському залізничному вокзалі. Пенсіонерка доєдналася до служби медико-психологічної допомоги, організованої волонтерами.

Жінка всіляко підтримує і намагається розрадити людей, які змушені були покинути власні домівки та звичний уклад життя через бойові дії. Зазвичай Лабраткава здійснює чергування у кімнаті для матері й дитини.

Пані Лариса допомагає бавити малечу ВПО

Коли з евакуаційних потягів виходять жінки з малечею, літня волонтерка всіляко їм допомагає, скеровуючи за необхідності до лікаря або психолога. Підказує, де що знаходиться в місті, доглядає за дітлахами.

Жінка каже, що не може піти на фронт і стріляти, натомість робить усе від неї залежне на своєму місці, адже люди, що багато днів ховалися по підвалах й часто-густо залишилися без своїх домівок, потребують розради й теплого слова.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.