Сьогодні відбудеться Місячне затемнення: коли українцям дивитися в небо і як себе поводити при цьому

5 травня відбудеться Місячне затемнення – річ для астрономії дуже цікава. Місяць стане набагато темнішим, але повністю з поля зору не зникне. Звісно, українцям цікаво знати, о котрій годині можна спостерігати це дивовижне явище.

Частковим затемнення буде тому, що тінь від Землі впаде на Місяць не повністю, а перекриє лише певну частку сегментів свого супутника.Свідками унікального явища стануть 6,6 млрд людей в Азії, Африці, Австралії та переважній частині Європи. Ми входимо в ту частину, де буде видно, як земна тінь відбивається на Місяці.

80% жителів планети побачать, як тінь від Землі насувається на Місяць

Взагалі затемнення побачать 80% землян. Осторонь залишаться хіба що ті, для яких схід і захід Місяця буде прихований обрієм.

Небесне дійство розпочнеться о 18:14. Далі до 20:22 тінь на Місяці лише наростатиме, а о 22:31 супутник знову засіяє на небі, як завше. Нам буде видно фазу завершення сьогоднішнього затемнення, коли стемніє.

Як себе поводити під час затемнення

Оскільки нині Місць перебуває у сузір’ї Скорпіона, то людям слід готуватися до спалахів агресії у середовищі – можуть траплятися емоційні збої, значно погіршиться кримінальна обстановка, у взаєминах між людьми спостерігатиметься посилення напруженості.

Земля не повністю перекриє поверхню Місяця

Якщо вірити езотерикам, у цей період в жодному разі не можна займатися магічними ритуалами. Відкладіть від гріха подалі руни, карти Таро чи кристали, якщо користуєтеся ними для передбачення майбутнього. Працювати з енергією у цей час дуже небезпечно. Щоправда, ніхто не забороняє від місячного світла зарядити кристал, виклавши його на підвіконня.

Людям у цей час бажано не приймати жодних кардинальних рішень, які пов’язані зі змінами в житті. А от медитацію із зосередженням на власних емоціях, застосувати бажано. Або ж займіться творчою роботою – пишіть музику, складайте вірші, створюйте прозові твори, малюйте тощо.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.