У Кропивницькому вперше зацвіли екзотичні павловнії: які ще незвичні дерева висадили в обласному центрі

Мешканці Кропивниччини втямили, що сакурами та магноліями нині вже нікого не здивуєш і пішли далі, висадивши на вулицях міста справжню екзотику – павловнії, фенікси і кавові дерева.

Павловнії

Ці дерева висадили на площі Богдана Хмельницького ще 6 років тому. Особливої уваги на них ніхто з містян не звертав. А цієї весни павловнії врешті розквітли, потішивши кропивничан неймовірної красою великих квіток, схожих на дзвіночки.

У Кропивницькому розквітли павловнії

Помилуватися розквітлою красою можна також, завітавши до скверу імені Анатолія Бузуляка. За ці роки з маленьких саджанців екзотичні рослини перетворилися на деревця середніх розмірів. Тепла цьогорічна зима посприяла їхньому цвітінню, хоча спеціалісти поки що цього не очікували. Після квіточок на гілках з’явиться листя серце образної форми.

Дерева-фенікси

Ті ж самі павлонії просто з насіння виростили й мешканці Смолинської громади. Деревця здатні повністю відновлюватися після повного опилу, тому й отримали назву феніксів. Вони ростуть дуже швидко і здатні очищувати брудні ґрунти.

У Смоліному вирощують саджанці дерев-феніксів

Тож від подібної екзотики матимемо не лише красу, а й користь для екології. У Смоліному працює кооператив «Фенікс Еко Гармонія», що спеціалізується на вирощуванні корисних саджанців. Всього за 5 років дерева здатні сягнути 10 метрів.

Кавові дерева

Чи вийде зиск з цієї алеї, поки що велике питання. Адже мало висадити екзотичні деревця. За ними слід ще й гарно доглядати, щоб укорінилися. Будемо сподіватися, що найближчим часом алея кентуккійських кавових дерев порадує кропивничан своєю неймовірною красою.

У Кропивницькому висадили 37 кавових дерев

Усього в Кропивницькому висадили 37 саджанців. До роботи залучили педагогів-організаторів й керівників гуртків. Якщо усе вийде, то невдовзі побачимо декоративне листя, яке з весни до осені поступово змінюватиме свій колір від рожевого до світло-зеленого і врешті блідо-жовтого.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.