Чи зустрічатимуть перший світанок українські 11-класники: школа сама вирішуватиме, як проводити випускний бал

Одинадцятикласників та їхніх батьків надзвичайно цікавить питання, якого числа і яким чином проводитимуться випускні бали у школах, і чи будуть вони організовані взагалі.

Звісно, випускники шкіл мріють вбратися у гарні сукні й костюми, отримати атестат в урочистій атмосфері й зустріти свій перший дорослий ранок на світанку. Міністерство освіти з цього приводу чітких рекомендацій не надало.

Випускний бал для багатьох 11-класників вийде опалений війною

Усім 12 тисячам нині шкіл, що нині працюють, дозволили на власний розсуд обирати, чи проводити урочистості для 11-класників, чи зробити це онлайн через воєнний стан. Усе залежить від ситуації у кожному конкретному регіоні. Чим ближче до лінії фронту, тим небезпечніше збирати дітей докупи в одному місці.

Директорам шкіл постановою Кабміну рекомендували завершити навчальний рік 30 червня. Щоправда, дозволили відходити від цієї дати та встановлювати межі канікул на власний розсуд. Тож випускні класи мають навчатися до кінця першого місяця літа, решту учнів можна відпускати на канікули раніше – у травні.

Як святкуватимуть

Якщо зазирнути в соцережі, можна побачити чимало обговорень щодо випускного балу. Бронюються ресторани, замовляються святкові вбрання, перукарі, манікюрники й візажисти залучаються повним ходом. Робляться випускні альбоми з орієнтовною вартістю у 500 гривень, купуються святкові атрибути за 200 грн.

Попри все, діти без випускного балу не залишаться

В одній з елітних київських шкіл збирають з учнів по 600 євро на свято. В іншій, розташованій на околиці столиці, діти орендували великий будинок, щоб влаштувати святкування, сплативши вартість оренди у 10 тис.грн. Батьки організують харчування і насмажать випускникам шашликів.

Випускний у ресторані середньої руки обійдеться у суму до 3 тис.грн з людини, якщо замовляти спиртне. Навіть в Ірпені 10 учнів, що навчаються оффлайн, зголосилися прийти на урочистості до школи, а потім погуляти в ресторані. Ті 11 випускників, які проходить навчання онлайн, звісно, присутніми на випускному бути не зможуть.

Нові статті

Схожі статті

Коли день архангела Михаїла 2024: нова дата, прикмети про погоду, що можна і не можна робити в цей день

З 1 вересня 2023 року православна церква України перейшла на новий стиль. Дати усіх перехідних свят змістилися на 13 днів раніше. Розповідаємо, коли в 2024 році християни святкують Михайлів день.

Були артистами, але здатні на більше: як Пономарьов, Святослав Вакарчук та Олена Вінницька змінили професію

Досліджуємо як українські зірки, включаючи Олександра Пономарьова та Святослава Вакарчука, переосмислили свої кар'єри та знайшли нові життєві шляхи.

Вміє окропити міцним слівцем не гірше за Барбір: Зірка “Х-фактору” розсекретив несподівану правду про Кароль

26-річний співак Микита Ломакін розсекретив несподівану правду про співачку Тіну Кароль, з якою зараз налагодив співробітництво. Виявляється, що ведучій 1+1 Людмилі Барбір є чому в неї повчитись.

Горбунов – сам хотів, а Тараса Тополю не відпустила Alyosha: зірки-чоловіки, які були на пологах у дружин

З кожним днем все більше чоловіків погоджуються на партнерські пологи, серед них і зірки шоу-бізнесу - Остапчук, Монатік, Горбунов та інші, хто був поруч з дружинами момент народження дитини.