Українські орнаменти з квітів у Харкові й Кропивницькому: комунальники дарують містянам радість

Попри постійні ракетні загрози і завивання сирен повітряної тривоги, українці намагаються не просто виживати, а жити красиво. От і комунальники вносять свій вклад – висаджують квіти у вигляді українських орнаментів.

Харків

Працівники Харківзеленбуду працюють у поті чола. У парку Шевченка висаджують розсаду квітів. Та неабияк, а виробляють неймовірне – з чорнобривців, тагетесу і петуній утворюють українські орнаменти.

Український візерунок викладають харків’яни з квітів

Вирощувати квіти задля цієї благородної мети почали ще з осені. Було важко, умови часто-густо не відповідали належним. Свою лепту внесла й дощова весна. Але озеленювачі впоралися з завданням. Розсаду виростили, хоч і в менших обсягах, ніж у минулі роки.

Нині висаджують квіти, створюючи гарні малюнки на українську тематику, на тих ділянках, де земля вже достатньо прогрілася. Згодом квітучі клумби з візерунками з’являться не лише у центральній частині міста, але й у спальних районах, надихаючи харків’ян і налаштовуючи на гарний настрій.

Кропивницький

Площа Героїв Майдану в обласному центрі невдовзі перетвориться на вишиванку. Саме таку клумбу замислили створити працівники підприємства “Благоустрій”. Задля утворення подібного орнаменту сюди завезли 6 тисяч квіток петунії. Засадять центральний квітник, а також бокові клумби біля фонтанів.

У Кропивницькому розквітне біло-фіолетова вишиванка

На відміну від відомої пісні вишиванка вийде не червоно-чорною, а біло-фіолетовою. Висадивши квіти, комунальники покривають їх спеціальною сіткою, щоб птахи не могли зіпсувати подібну красу. Останнім часом тут розвелося чимало голубів, яких містяни залюбки підгодовують. От вони й повадилися ласувати ніжними пелюстками.

Розсаду вирощували в оранжереях підприємства. На жаль, висадити квіти раніше не було жодної можливості через несприятливу погоду. Усього в Кропивницькому планують висадити 50 тис. екземплярів. Будуть не лише петунії, але й іриси, колеуси тощо.

 

Нові статті

Схожі статті

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?