Львів’яни налагодили випуск бронежилетів, обмінюючи їх на ушкоджені осколками і кулями: стануть артоб’єктами

Українським військовим пропонують здати бронежилети, ушкоджені осколками та кулями. Навзамін їм видадуть нові. А бронеплити, що побували в боях, використають як артоб'єкти.

В Україні започаткували мистецький проєкт ArtArmor. Полотнами для артоб’єктів стануть бронеплити з жилетів наших захисників. Відпрацьовані захисні елементи зі слідами від куль та осколків отримають нове життя.

Бронеплити – свідчення врятованих життів українців

БФ “Україна для Героїв” влаштовує обмін бронеплит з березня 2022 року, щоб підтримати ЗСУ. Протягом року вдалося отримати 150 запчастин від бронежилетів, які побували на передовій. Вони врятували нашим воїнам життя, а тепер іще раз послужать на благо.

35 артоб’єктів уже створено, розповів керівник проєкту Олександр Ковальчук. Ще зо два десятки перебувають у роботі. До мистецької праці залучені відомі художники з нашої та інших країн. Завдяки їхнім гучним іменам удасться залучити увагу до благодійних аукціонів.

Робота українського митця Юрія Вакуленка

Виставка подорожує Європою, сповіщаючи мешканцям ЄС про страшні події, що відбуваються зовсім поруч. Кожна із плит має власну історію. На щастя, власники вижили, їхні життя врятовані. А щоб інші українські захисники не зазнали втрат, на поміч підключається мистецтво.

Найважливіший артаукціон засновники ArtArmor збираються влаштувати напередодні Покрови у Лондоні. 13 жовтня будуть представлені вже закінчені роботи.

Львівський оборонний кластер виготовляє бронежилети, які наші військові отримують безплатно, а їхні зіпсовані захисні речі знаходять застосування у мистецькому проєкті ArtArmor. На рахунку львів’ян вже понад 100 тис. виготовлених плит із 4-им класом захисту.

Після влучання бронежилет стає непридатним для захисту військового, тому потребує заміни. Гроші на виготовлення нових захисних засобів збирають через донати від українських і міжнародних компаній. Тож усі захисники можуть звертатися до ArtArmor через соціальні мережі і домовлятися про обмін.

Нові статті

Схожі статті

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.

Андрій Данилко відкрив секрет своїх стосунків: що то був за поцілунок між тим та заміжньою мамою Сердючки?

Артист Андрій Данилко багато років виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки. Про його особисте життя ходять легенди. Зокрема, співаку приписують стосунки із сценічною "мамою", Інною Білоконь.

Сукня під вечір п’ятниці: Настя Каменських “розхристала” душу навстіж, щоб танцювати до ранку (Відео)

Відома співачка Анастасія Каменських показала, в якій сукні запланувала танцювати до ранку. Потап вже оцінив наряд коханої. І готовий відпустити в ньому благовірну на зустріч з подружками.