Віднині шансон у маршрутках під забороною: не можна крутити іншу музику й показувати фільми під час поїздки

Віднині у міському, приміському, міжміському і міжнародному транспорті забороняється вмикати музику і крутити фільми. Питання з таксі не таке однозначне.

Кабмін змінив правила надання послуг для пасажирських автоперевезень, внісши відповідні корективи щодо вмикання музики та фільмів під час поїздки в салонах автобусів. До таксі довгі руки чинних мужів теж дотягнулися.

Пасажирів маршрутки позбавили можливості слухати улюблений водіями шансон

Але тут заборона вийшла не настільки суворою. Таксист може вмикати музику за згодою пасажира. А от решті водіїв громадського транспорту доведеться забути про гучні звуки шансону чи будь-яких інших композицій під час руху.

Мінінфраструктури також зобов’язало водіїв відстежувати порушників спокою і виставляти з салону. Мова йде про пасажирів, які не користуються навушниками, а воліють вмикати звук на телефонах, плеєрах чи інших технічних пристроях.

Під час тривалої подорожі в автобусі дозволяється вмикати фільм, якщо є навушники для пасажирів

Тривалі переїзди віднині не дозволяють пасажирам дивитися фільми в салоні автобуса. Вихід з цього становища є – обладнати крісла навушниками, щоб відеоряд йшов на салон без звуку, а пасажири могли підключатися до прослуховування за бажанням. На нерегулярних рейсах дозволяється вмикати музику чи фільм, якщо жоден із пасажирів не висловив протесту, і всі одностайно зголосилися порушувати тишу й спокій.

Закон, який регулює використання російськомовних композицій і висловлює підтримку національної музики у публічній площині депутати прийняли торік улітку. У жовтні нардепи підтримали ще один законопроєкт, який стосувався заборони вмикання музики в громадському транспорті. Тепер в уряду дійшли руки до видачі постанови на їх виконання. Законодавчі норми віднині закріплені в правилах надання послуг пасажирським автомобільним транспортом.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.