Київ невдовзі сягне довоєнних показників по населенню: залишилося повернути всього 300 тисяч киян

Найбільшим містом в Україні є безсумнівно Київ. До початку повномасштабного вторгнення росіян у столиці налічувалося 3,9 млн мешканців. Після 24 лютого 2022 року їх кількість зменшилася втричі. Нині процес потроху стабілізується.

Кияни настільки люблять своє місто, що після поневірянь по європах почали масово повертатися додому, починаючи з квітня 2022-го. Після нападу росіян багато хто покинув столицю, і число мешканців різко знизилося до 1,3 млн осіб, сповістив радник мера Києва Дмитро Білоцерковець.

У березні 2022 року киян залишилося втричі менше

Протягом останнього року загроза масованих ракетних атак не минула, але столиця знову наповнилася людьми. Нині їх кількість сягає 3,6 млн. Щоб повернутися до довоєнної позначки в 3,9 млн залишилося зовсім небагато.

Є люди, підвищується економічна активність, прокидається сфера обслуговування. А значить, до бюджету надходять податки. А грошики нам нині, ой, як потрібні, адже добавилося додаткове джерело витрат – національна безпека.

Трішки історії

В IX столітті на Дніпровських пагорбах мешкало 50 тисяч осіб. У цей момент Лондон ледве нараховував 10 тисяч мешканців. За три сотні років чисельність киян зросла рівно вдвічі. Але в 1552 році їх залишилося всього 6 тисяч. Тож довелося відновлюватися з попелу немов птах Фенікс.

Нині кількість киян сягає майже довоєнних показників

Відтоді чисельність мешканців Києва постійно зростала за виключенням 1771, 1811 й 1943 років. Як бачимо, ситуація повторилася у 2022 році. Але поступово все має налагодитися. У 2019-му киян було 2,9 млн, а нині вже на 700 тисяч осіб більше. Ще якихось 300 тисяч і дійдемо до довоєнного рівня.

До речі, у Києві, на відміну від переважної більшості інших українських міст, народжуваність постійно переважає над смертністю.

Нові статті

Схожі статті

Квашена капуста вийде хрумкою та смачною: перевірений рецепт за 30 хвилин – додайте в банку ось це

Осінь – сезон для приготування смачної та хрумкої квашеної капусти. Для приготування страви достатньо буде лише 30 хвилин вільного часу. Бродіння займе ще 3 дні.

44-річна Соломія Вітвіцька показала всім на “1+1”, як її змінило нещодавнє весілля: жінка-мрія (Фото)

Соломія Вітвіцька світиться від щастя, перебуваючи у стосунках із Олексієм Ситайлом і нещодавно пара відгуляла весілля - телеведуча показала, як вона виглядає після цієї події.

2 зведених сестри по татові і по мамі: Віталій Козловський вперше розкрив правду про своє сімейне положення

Віталій Козловський завжди відвертий зі своєю аудиторію, тож цього разу він не робив виключення та розкрив факт, який приголомшив всіх - чи знали ви, що співак має двох зведених сестер?

Зірка “Х-фактора” Аіда Ніколайчук показала, як працює її чоловік-каскадер: ви таке тільки в кіно бачили

Переможниця популярного українського шоу "Х-Фактор" Аіда Ніколайчук нещодавно розповідала, що вийшла заміж за каскадера з Голлівуду. В Stories співачка поділилася кадрами із роботи коханого.