Харківські ветеринари не мають нездоланних перешкод: встановили тер’єру біоінтегрований протез

Харківські ветеринари зробили неможливе. Пораненому собаці, який постраждав від касетних снарядів, вдалося встановити протез, роздрукований на 3D-принтері.

Не секрет, що Харкову росіяни принесли чимало горя, розбомбивши оселі, убивши й поранивши тисячі людей. Дісталося на горіхи від “братів” й друзям нашим меншим. Так, один песик унаслідок влучання касетного снаряда втратив задню лапу. Чорний тер’єр саме прогулювався по саду, коли його дістав заборонений боєприпас.

Операція

Подібну операцію харківські ветеринари робили вперше

Та без допомоги харківський собака не залишився. Хазяї не покинули бідолашну тваринку стікати кров’ю, а врятували. Далі псу допомогли отримати можливість повноцінно рухатися в Салтівській ветеринарній клініці. Запасну лапу зробили, залучивши сучасні технології – 3D-принтер. Подібних операції до цієї у Харкові раніше не робили. Біоінтегрований протез вживляли вперше.

Ось такий протез для тер’єра надрукували на 3D-принтері

Реабілітація

Медики сподівалися, що хворий невдовзі одужає. Так і сталося. Чотирилапий пацієнт доволі швидко відійшов від наркозу і почав поступово вчитися ходити. Зараз не відчуває жодного дискомфорту через штучну лапу – рухається швидко, як раніше. Усю свою 56-кілограмову вагу собакен розподіляє на всі чотири лапи й може не лише ходити, але й вправно бігати.

Песик нормально пережив операцію і тепер користується новою лапою, як звичайною

Салтівська ветеринарна клініка є філією Харківського ветеринарного шпиталю. Як відомо, спальний мікрорайон Салтівки найбільше постраждав від прильотів. До повномасштабної війни тут мешкало 400 тисяч осіб. Та, як бачимо, люди тримаються і не опускають рук, рятуючи не лише людей, але й тварин.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.