Побратими на протезах влаштували благодійний марафон: вийшли назустріч один одному з Києва і Житомира

Попри те, що пересувається на милицях, ветеран війни вирішив організувати піший благодійний марафон. Олександр Швецов зібрався здолати 60 км задля зустрічі з побратимом Сергієм Храпком, а заразом зібрати гроші для шпиталю.

Марафон житомирянина Олександра Швецова та киянина Сергія Храпка на протезах отримав поетичну назву “Із полум’я зродились”. Спортсмени мають намір пішки вийти з Житомира й Києва та зустрітися посередині дистанції. Олександр не має лівої ноги. В Сергія немає не лише ноги, але й руки.

Олександр Швецов вирушив із Житомира в бік Києва з благородною метою

Відстань між побратимами складає 120 км. Кожен мав би здолати по 60 із них. Та Швецов певен, що має пройти більшу дистанцію, оскільки товаришу набагато складніше пересуватися. В Олександра є милиці, а в Сергія немає можливості на них опертися.

Швецов позбувся ноги ще у 2014 році, коли воював під Луганськом. У Храпка немає ані ноги, ані руки. Ходити обом надзвичайно складно, але вони вирішили вдатися до марафону, щоб зібрати кошти на гастроскоп.

Олександр Швецов хоче допомогти шпиталю придбати діагностичний апарат

Сума чималенька – 3,6 мільйона гривень. Апарат чоловіки планують передати військово-медичному шпиталю в Києві. Розмістять його у приймальному відділенні, яке нині зводять. 350 тис. грн уже встигли зібрати з донатів небайдужих українців. Тепер є намір залучити ще більше людей до збору. Захисники певні, що упораються із марафоном за тиждень.

Олександр лежав у цьому шпиталі й дуже вдячний лікарям, що спромоглися чималими зусиллями врятувати його праву ногу. Це не перший марафон мужнього Олександра Швецова. Торік восени він здолав шлях від Одеси до Яремчого. Збирав гроші для побратимів і досяг чималих успіхів. Здобуті 4 млн грн витратив на придбання автівки, амуніції та необхідного обладнання для хлопців.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.