Як українці рятують тварин: у поле зору мужніх чоловіків потрапляють морські свинки, їжаки і навіть ведмеді

Інтернет рясніє фоточками котиків і собачок, яких довелося рятувати небайдужим людям. Та іноді трапляються неординарні випадки, коли людської допомоги потребують зовсім інші представники фауни.

Морська свинка

Якось кропивницьким рятувальникам пощастило врятувати… морську свинку. Вони приїхали гасити пожежу в приватний сектор. Коли зайшли в середину будинку, набачили клітку з напівпритомним гризуном. Чоловіки винесли пухнасту тваринку на двір, обмили водою і привели до тями, врятувавши ще одне життя, хоч і маленьке.

Їжак

Наші доблесні захисники не змогли спокійно пройти мимо, коли побачили, як на позиції їжак заплутався в сітці й не може вибратися. Колючки зачепилися за тканину і не відпускали. То бійцю Роману довелося розрізати павутиння й випускати тваринку на волю. Своїм вчинком він надзвичайно зворушив завсідників соцмереж.

Два поні

Задля порятунку двох невеличких конячок довелося торік улітку організовувати операцію “Підкова”. Тваринки, налякані обстрілами, не знали, куди подітися. А рашисти, щойно помітивши рух на наших позиціях, тут же відкривали щільний вогонь. Усе ж нашим захисникам вдалося вивести двох поні з-під вогню і доправити до Миколаївського зоопарку, де вони врешті могли заспокоїтися.

Ведмідь

Неподалік Лиману розміщався невеличкий приватний зоопарк. Коли люди тікали звідти від бомбардувань, залишили клишоногого у закритій клітці. Дивно, як ведмедю вдалося вижити у такому місці. Контужену і страшенно налякану тварину наші бійці врятували і вивезли до Центру порятунку диких тварин Наталії Попової.

Перегузня

Ця рідкісна тварина, що є в Червоній книзі, потрапила в пастку – залізла в окоп, а назад вибратися не змогла. Українські солдати підклали на дно траншеї бронежилет, завдяки якому перегузні врешті вдалося вибратися назовні й чкурнути чимдуж у своє звичне середовище.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.