Влада пропонує провести у школах останні дзвоники 16 червня: але кожен регіон може скоректувати цю дату

Дорослі всіляко намагаються відгородити дітей від жахіть війни. Але спаплюжене сусідньою країною дитинство дається взнаки. Навіть таке урочисте для школяриків свято як останній дзвінок нині перебуває під загрозою.

У зв’язку з активними бойовими діями спільної дати для проведення в українських школах свята останнього дзвоника не призначено. У Департаменті освіти рекомендували взяти за основу 16 червня. Але навчальним закладам дозволили обирати будь-яке інше число на власний розсуд.

На думку заступника міністра освіти Андрія Вітренка кожна військова адміністрація має право призначати цей день в області, зважаючи на військово-політичну ситуацію і з урахуванням норм безпеки.

Останній дзвоник для школярів пролунає не в усіх українських школах

Коли закінчити навчальний рік 2022-2023 ОВА вирішуватимуть на місці разом із представниками науково-педагогічної ради. При цьому сигнал повітряної тривоги має означати терміново завершення урочистостей і перехід дітей з учителями до об’єкта укриття.

Навчальним закладам дозволили також проводити останній дзвоник онлайн. Якщо в школі відсутнє бомбосховище або регіон максимально наближений до лінії розмежування, краще не збиратися всім гуртом.

Рекомендовано провести свято останнього дзвоника 16 червня

Там, де навчання проходило дистанційно, швидше за все, не відбудуться фізично ані свято останнього дзвоника, ані випускні вечори. Краще не наражати на небезпеку учнів, їхніх батьків і педагогічний колектив.

В умовах воєнного стану навчальний рік для українських школярів розпочався 1 вересня 2022 року, а тривати має до 30 червня 2023-го.

Ще до війни точилися розмови про перехід шкільної освіти на 12 років. Навіть заплановано зробити подібну реформу в 2027 році. Але нині подібні нововведення не на часі. Навпаки триває дискусія щодо зменшення кількості обов’язкових предметів у шкільному плані.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.