Киянам заборонили відвідувати пляжі й ліси: де в столиці дозволено відпочивати влітку

Одеса і Миколаїв відразу заявили про неможливість відкриття пляжів у цьогорічному сезоні. У Києві ще в квітні планували дозволити відпочивати на березі водойм. Але масовані травневі атаки росіян із повітря змусили владу переглянути це питання.

У Київській міській державній адміністрації визначилися остаточно, що не відкриватимуть пляжний сезон. Таким рішенням “порадувала” киян Рада оборони Києва. Звісно, ніхто не заборонить людям прийти на берег Дніпра і трішки позагоряти. Але слід зважати, що жодного укриття чи сховища неподалік не буде. Тож у разі повітряної тривоги ви перетворитеся на беззахисну мішень.

Відвідувати пляжі в Києві заборонено

Впорядкування зон відпочинку

Між тим столична влада продовжує доводити до ладу зони відпочинку. Так, на пляжі “Молодіжний”, що перебуває в Гідропарку, приступили до демонтажу незаконно зведених конструкцій. Цей пляж належить до муніципальної власності, тож без дозволу мерії нічого будувати й встановлювати не можна.

Киянам дозволили відвідувати парк Муромець

Тривають роботи з прокладання пішохідного мосту до острова Оболонський. Тут також заплановано встановити підземне паркування, яка у випадку тривоги буде виконувати роль укриття.

Є проблема з обмілінням Синього озера. Тож певні заходи по його порятунку роблять на Виноградарі.

До лісу теж зась

Тепер киянам не лише на пляж дорога закрита. До лісу теж не дозволяється ходити. Рада оборони Києва продовжила подібну заборону. Тож на порушників чекають чималі штрафи – до кількох тисяч гривень.

Відвідування лісів довкола Києва під забороною

Насамперед влада турбується про безпеку людей. Довкола столиці у 2022 році відбувалися бойові дії. На місцях могло залишитися чимало нерозірваних снарядів й інших вибухонебезпечних предметів.

Роботи з розмінування тривають, але 30 тисяч гектарів території відчистити від мін доволі складно. Тож не дивуйтеся, коли побачите на в’їзді до лісових масивів оголошення про заборону заходити пішки чи заїжджати на транспорті. Якщо хочеться подихати свіжим повітрям, простуйте до парку “Муромець”. Там піротехніки вже завершили свою роботу.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?