Чернівчанин створив колекцію відомих будинків: мінікопії нічим не відрізниш від справжніх будівель

Мешканець Чернівців Андрій Сухов перетворює звичайні камінці, дроти і шматочки гіпсу на макети відомих старовинних будівель. В його колекції безліч замків англійського й австрійського зразка.

На одне мініпомешкання Андрій Сухов витрачає не менше 2 місяців роботи. Траплялося, що процес створення затягувався на декілька років. Спочатку чернівчанин видивлявся цікаві будинки в Інтернеті й перетворював їх на маленькі копії. Потім перемикнувся на цікаві екземпляри чернівецької забудови. Зокрема, на створення мініатюрного приміщення міської ради знадобилося 8 місяців.

Десять років тому пан Андрій захворів і довго перебував на лікарняному. Йому на очі попала іграшка у вигляді будинку. Вирішив й собі зробити щось подібне. Як бачимо, це заняття перетворилося на цікаве хобі.

Деякі моделі майстра вже викупили

Та іграшка була паперова. З окремих частинок треба було склеїти цілий будиночок. Чернівчанину спала на думку ідея залучити дещо інші матеріали. Перші пробні моделі чоловіка також були паперові. Спочатку робив креслення, потім створював макет.

Далі вирішив розширити асортимент матеріалів. Подивився відео робіт інших майстрів, проаналізував їхні матеріали. Якось мама Андрія принесла відерце з камінцями й запропонувала спробувати. Вийшло. Згодом став застосовувати гіпс із вапном.

Так виглядає макет Чернівецької ратуші

Один із середньовічних замків затягнув на 25 кг. Це не конкретна будівля, що існує насправді, а збірний образ середньовічної архітектури.

Якщо ж мова йде про історичний будинок, майстер спочатку вивчає не лише його архітектуру, але й історію. Так легше працювати. Над кожною деталькою доводиться працювати вручну. Модель відливається з гіпсу, а потім на неї додаються характерні компоненти, зроблені з пластику. Замінити деталі з каміння нічим не вдається – доводиться залучати виключно цей природний матеріал.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.