Кияни й гості столиці на вихідних у травні побачили чимало вражаючого: інсталяція, фотовиставка, “парад”

Реалії дня диктують свої правила. І от уже замість того, щоб милуватися розквітлими навесні рослинами, українці травневих вихідних оглядають пам'ятний знак, присвячений "азовстальцям", фотофакти зруйнованої столиці і знищену ворожу техніку.

Інсталяція на Софіївській площі

Суботнього дня у Києві згадували українських військових з “Азовсталі”, які мужньо боронили Маріуполь і рівно рік тому опинилися в полоні. З нагоди сумної річниці перебування українських захисників у полоні їхні родичі, об’єднані в Асоціацію родин захисників “Азовсталі”, вирішили ще раз нагадати, що далеко не всі повернулися з полону протягом року.

Інсталяція присвячена полоненим азовцям

У столиці з’явилася гіпсова інсталяція, що являє собою руки. Якщо дивитися з одного боку, вони зв’язані, а з іншого – тримають сердечко. Організатори запевнили, що скульптура стоятиме на цьому місці, допоки не повернуть всіх полонених, що боронили Маріуполь.

Фотовиставка на Михайлівській

“Київ. Незламне серце Європи” – виставка світлин під такою назвою з’явилася у столиці. В експозиції присутні 34 фотографії, які стосуються не лише руйнувань у Києві й області, завданих російськими окупантами, але й висвітлюють незламність українського духу.

Фотовиставка демонструє незламний дух українців

Столичний мер Віталій Кличко вже продемонстрував послам експозицію, відзначивши, що світ має знати правду, які жахіття відбуваються в XXI сторіччі в центральній Європі. Світлини вже демонстрували в багатьох країнах Європи. В Києві їх можна буде побачити до 19 червня. Після цього фото перемістяться в Париж.

“Парад” військової техніки на Хрещатику

Не секрет, що російським військовим, які перетнули український кордон 24 лютого 2022 року, було дано наказ прихопити з собою парадну форму для участі в параді на Хрещатику. Парад і справді відбувся напередодні Дня незалежності.

Танки окупантів дісталися Хрещатика

Щоправда, замість людей у формі з сусідньої держави тут виставили на показ військову техніку, розтрощену бравими хлопцями з ЗСУ. Побачити аналоговнетні екземпляри на головній площі країни можна й досі.

Нові статті

Схожі статті

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?

“У неї проблеми з чоловіками”: відьма Марія Тиха висловилась про особисте життя 36-річної Лесі Нікітюк

Леся Нікітюк завидна холостячка, яка лише оприлюднювала інформацію, що якийсь час перебувала у вільних стосунках, але про єдиного обранця ніколи нічого не казала. Що відомо про особисте життя зірки?

Карʼєра на паузі: куди зникла зірка 2000-х Гайтана, яка здобула шалену популярність – давно не в Україні

Гайтана була однією з найзатребуваніших артисток кілька років тому, але свою популярність швидко втратила - де зараз перебуває співачка та чим займається?

Мінімум 7 мільйонів за особняк: 54-річна Ірина Білик похизувалась власним просторим заміським маєтком

Поп-діва Ірина Білик хоч і не знайшла своє справжнє кохання, але живе в задоволення у своєму розкішному будинку під Києвом - як же він виглядає?