“Укрзалізниця” вирішила провести повторний експеримент з жіночими купе: перший було безславно провалено

Після появи петиції щодо впровадження жіночих купе в потягах "Укрзалізниця" змушена була відреагувати і вчинити цілий комплекс заходів у цьому напрямку.

Керівництво “Укрзалізниці” дійшло висновку, що слід зробити експеримент і подивитися, що з нього вийде. Щоб запровадити суто жіночі купе в потягах, доведеться внести зміни до чинного законодавства, а також залучити на допомогу IT-технології. Залізничники долучили для консультацій юристів, представників міжнародних і громадських організацій.

Придбати квиток у жіноче купе можна буде в застосунку Укрзалізниці

Планується, що в цих привілейованих купе зможуть проїхатися жінки чи трансжінки, а також мами з дітьми. При цьому малеча до 6 років допускатиметься будь-якої статі. Питання, в яких потягах з’явиться подібне нововведення, поки залишається відкритим. Зрозуміло, що це будуть вагони далекого слідування, в яких пасажирам доводиться проводити чимало часу.

В компанії запевнили, що доплачувати за подібний привілей додаткові кошти не доведеться. Квиток коштуватиме, як і у звичайне змішане купе. От тільки придбати “жіночий” квиток можна буде поки що виключно через застосунок “Укрзалізниці” або ж у касі. Якщо експеримент удасться, подібну норму запровадять у реалі.

Жіночі купе будуть передбачені в потягах далекого слідування

Українці кинулися жваво обговорювати подібну ініціативу в соцмережах. Не обійшлося без жартів щодо необхідності відокремити старих людей, бо хроплять, яйцеїдів, бо смердять, нудистів, бо не носять одягу. Також, на думку коментаторів, “загрозу” пасажирам можуть нести додатково геї, лесбійки та ще купа інших гендерів.

Слід відзначити, що у 2010 році “Укрзалізниця” вже тестувала ідею жіночих купе, але вона з тріском провалилася. Напевно, тому що придбати такий гендерний квиток можна було виключно в касі, а не онлайн.

Нові статті

Схожі статті

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.