Хто з пенсіонерів має право не сплачувати за комірне: перелік категорій вражаючий

Існують дві категорії пенсіонерів, які можуть вільно користуватися житлово-комунальними послугами, не сплачуючи за комірне жодної копієчки.

Найперше до таких 100% пільговиків належать люди з особливими заслугами перед Батьківщиною. Також звільняються від плати за компослуги члени родини цих видатних людей – тато, мама, дружина, чоловік.

Певні категорії пенсіонерів можуть не сплачувати за компослуги

Наступна категорія пенсіонерів-пільговиків стосується виключно мешканців сільської місцевості й пов’язана з їх попереднім місцем роботи. Повністю звільняються від оплати комірного педагогічні, медичні, фармацевтичні працівники. До цієї когорти додаються спеціалісти з захисту рослин, а також сфери культури – бібліотекарі, музейники, працівники у закладах культури.

Ще раз наголошуємо – пільга стосується виключно людей, які працювали в сільській місцевості та селищах міського типу. Пенсіонерів відповідних професій, які жили й заробляли стаж у містах, ця норма не стосується.

За що можна не платити

Користуватися безплатно можна водою, світлом, газом тощо

Вище перелічені категорії населення звільняються від квартирної плати, не вносять оплату за утримання багатоквартирних будинків та прибудинкової території. З комунальних послуг 100% знижка надається працівникам сільського фронту на користування холодною та гарячою водою, водовідведення, централізоване опалення, електрику, вивезення побутових відходів. Тим, хто користується природним газом, не треба сплачувати за його постачання, розподіл й транспортування.

Чи всі пенсіонери скористаються послугою

Важливою умовою для отримання 100% знижки на компослуги є розмір статків родини пільговика. Якщо дохід на кожного члена родини складає менш як 3760 грн (станом на 2023 рік) за останні пів року, можна звертатися за нарахуванням пільги й користуватися нею протягом найближчих 12 місяців.

Нові статті

Схожі статті

Горбунов – сам хотів, а Тараса Тополю не відпустила Alyosha: зірки-чоловіки, які були на пологах у дружин

З кожним днем все більше чоловіків погоджуються на партнерські пологи, серед них і зірки шоу-бізнесу - Остапчук, Монатік, Горбунов та інші, хто був поруч з дружинами момент народження дитини.

Незаміжня і ніколи не була: зірка 1+1 Лідія Таран показала, як змінилася після 14 років життя холостячкою

47-річна українська ведуча Лідія Таран показала, як виглядає через 14 років після розставання з Андрієм Доманським. В чому секрет краси зірки "1+1"? і як їй вдається завжди виглядати бездоганно?

“Вона була проти”: як Інні Мірошниченко мало не відмовили у всиновленні 8-річної дитини – чим закінчилось

Інна та Тімур Мірошниченко вже вдруге прийняли важливе рішення та всиновили ще одну дитину, але чи ухвалив це рішення суд - офіційно їхня донька чи ні?

Дружина Влада Ями показала, як в США “вимахав” їхній син Леон: йому всього 8, але в це важко повірити

Влад Яма разом із дружиною Ліліаною та сином вже давно адаптувались до життя в США, а зміни в зовнішності помітні в кожного, зокрема в сина Леона.