Кропивницькі волонтери перетворюють трофеї з поля бою на мистецькі витвори: придбати можна на аукціоні

Волонтери залучають будь-які засоби, щоб допомогти придбати військове обладнання для фронту. Кропивницькі художники з "Мистецької гільдії"додумалися перетворювати ворожу зброю на артоб'єкти й продавати на аукціоні.

Все, що збирається на полі бою – гільзи, тубуси, фрагменти бомб і збитих гелікоптерів – у мистецькій студії перетворюються на ексклюзивні речі. Трофеї гурту ентузіастів передають наші воїни на знак подяки за допомогу, а вони вирішили оздобити їх, продати й отримати додаткові кошти для купівлі екіпірування бійців.

Світильник із гільзи

Відпрацьовані смертоносні речі учасники “Мистецької гільдії” облагороджують малюнками й рядками з творів відомих письменників. Ці лоти розбирають на онлайн-аукціоні, немов гарячі пиріжки. Вторговані кошти йдуть на допомогу армії.

Під час першого аукціону вдалося продати тубуси з зображенням портретів Тараса Шевченка й Лесі Українки. Ці два лоти потягнули на більш ніж 70 тис. гривень.

Тубус із зображенням Кобзаря

Укупі зі проданим світильником й рештою цікавих переробок, зокрема, статуї орла, що тримає осколок від збитої “сушки”, вдалося зібрати 96,6 тисячі. Волонтери з творчою жилкою оприлюднили звіт, на що були витрачені ці гривні. Для потреб 35-ої бригади закупили рюкзак із медикаментами, генератор і старлінк. Решту грошей витратили на придбання техніки для розвідування й прослуховування.

Кошти з першого аукціону витрачено на потребі бійців

Як завше, потреб у військових набагато більше, аніж є грошей в наявності. Волонтери збирають кошти на мавіки, засоби радіорозвідки, рації тощо. Другий аукціон триває, і кожен може долучитися до цієї благородної справи. Серед лотів – світильник, перероблений із гільзи, підібраної на Херсонщині, тубуси від реактивних гранат “Крюк” з зображенням Кобзаря та заплющеними очима, тубус від “Таволги” з об’ємним чорним малюнком.

Нові статті

Схожі статті

Горбунов – сам хотів, а Тараса Тополю не відпустила Alyosha: зірки-чоловіки, які були на пологах у дружин

З кожним днем все більше чоловіків погоджуються на партнерські пологи, серед них і зірки шоу-бізнесу - Остапчук, Монатік, Горбунов та інші, хто був поруч з дружинами момент народження дитини.

Незаміжня і ніколи не була: зірка 1+1 Лідія Таран показала, як змінилася після 14 років життя холостячкою

47-річна українська ведуча Лідія Таран показала, як виглядає через 14 років після розставання з Андрієм Доманським. В чому секрет краси зірки "1+1"? і як їй вдається завжди виглядати бездоганно?

“Вона була проти”: як Інні Мірошниченко мало не відмовили у всиновленні 8-річної дитини – чим закінчилось

Інна та Тімур Мірошниченко вже вдруге прийняли важливе рішення та всиновили ще одну дитину, але чи ухвалив це рішення суд - офіційно їхня донька чи ні?

Дружина Влада Ями показала, як в США “вимахав” їхній син Леон: йому всього 8, але в це важко повірити

Влад Яма разом із дружиною Ліліаною та сином вже давно адаптувались до життя в США, а зміни в зовнішності помітні в кожного, зокрема в сина Леона.