Замість шопінгу чоловік займається під час подорожей збором зразків: привозить землю й воду з різних місцин

Волинянин любить подорожувати. Але, об'їхавши не менше півсотні різних країн, привіз звідти на сувеніри, а… воду з землею.

Підвал Віталія Собуцького заповнений не слоїками з консервованими огірками й помідорами, а склянками зі зразками води. Також з експедицій мандрівник привозить землю, вино, мушлі, номерні знаки.

Земля

Чоловік із родиною побував на горі Олімп, на вулкані Везувій і ще в багатьох інших видатних місцях. Всюди займався “консервацією” води та збиранням землі в пакет. Скільки подібних експонатів назбирав, чоловік навіть не може порахувати.

Весь підвал уставлений баночками зі зразками ґрунту й води

Започаткувала колекцію жменька землі з португальського міста Фігейра-да-Фош. Перебуваючи вдалині від дому пан Віталій раптом пригадав слова з пісні “Грудочку землі своєї до уст прикладу” і взявся набирати земельці з-під пальми. Потім заїхав у Лісабон і повторив процедуру.

Відтоді жодна подорож не обходилася без збору зразка ґрунту. Але земля обов’язково набиралася не деінде, а в якомусь визначному місці. Зокрема, у Берліні це був Рейхстаг, у Парижі – Ейфелева вежа.

Вода

На поличках мирно уживаються склянки з десятками зразків річкової, озерної, морської та океанічної води з усіх усюд. Собуцький особливо гордиться водичкою з озера Балхаш. Ця водойма в Казахстані унікальна тим, що вона водночас і прісна, і солона. Поки що нікому не вдалося знайти відповідь на питання, як подібне можливе.

Чимало слоїків з водою із різних водойм

Траплялося, що прикордонники підозріло ставилися до мішечків із землею. Цікавилися, що це, не вірили, принюхувалися і навіть пробували на зуб. Потім таки пропускали.

Пандемія призвела до неможливості їхати за кордон, то подружжя стало їздити теренами України. Так колекція поповнилася водичкою з Тиси, Дніпра, Стоходу. Тільки тепер чоловік втямив, наскільки наша країна різноманітна й унікальна.

Нові статті

Схожі статті

Публічна брехня чи правда? Войченко розкриває сімейні таємниці після заяв про крадіжки від Остапчука

Володимир Остапчук та його колишня дружина Олена Войченко знову опинилися у центрі гучного скандалу, пов'язаного з публічними звинуваченнями.

Ні в маму, ні в тата: як же виглядає єдиний 12-річний син Людмили Барбір – від чоловіка, який з нею давно

Зірка телеканалу 1+1 Людмила Барбір має величезну базу фанатів не лише в себе, а й в своєї родини - як же виглядає син-красень, який єдиний у сім'ї.

Єфросиніна пролила світло на правду: як Дмитро Коляденко вчинив зі своїм сином – спадкоємець не став мовчати

Пилип Коляденко, молодий музикант і син відомого співака Дмитра Коляденка і хореографа Олени Коляденко, поділився своїм досвідом боротьби з тривожними розладами та як сім'я до цього причетна.

Коли День вчителя 2024: точна дата свята, традиції, історія розвитку в Україні та цікаві факти

День вчителя – ще одне велике свято після Дня знань, яке відзначають восени. Його мета - вшанувати працю педагогів. Розповідаємо про точну дату та традиції цього дня, а також – історію появи свята.