Історію українського борщу невдовзі оприлюднять у коміксі: героям закортіло спробувати смачну страву

Українці вирішили створити комікс про власну національну страву – борщ. В ньому буде міститися коротка історія унікального наїдку. Про популярність першої страви свідчить чимало ознак.

Євгенії Кузнецовій запропонували намалювати кулінарний комікс ще рік тому. До “Короткої історії українського борщу” художниця не мала досвіду роботи над мальописними сценаріями.

Особливою гостросюжетною лінією мальована оповідка не відрізняється. Але з героями відбуваються різні цікаві пригоди. Євгенія поставила умову – жодних прихованих реклам у коміксі бути не повинно. І цієї умови замовники дотрималися.

Допомагали Кузнєцовій дві редакторки Маріана Душар та Олена Брайченко. Утрьох частенько дискутували над якістю солоного сала й кольором квасу в старовинних рецептах. По ходу опису зустрічаються не лише вигадані герої, але й конкретні реальні люди.

До читачів борщовий комікс, найімовірніше потрапить у липні. Будемо сподіватися, що книжку перекладуть на інші мови.

Гендиректорка ЮНЕСКО теж варить борщ

Очільниця ЮНЕСКО взяла участь у приготуванні борщу з білими грибами

Борщеманія продовжує крокувати планетою. Ось уже й гендиректорка ЮНЕСКО взяла участь у приготуванні української страви, коли в київському ресторані “Сто років тому вперед” презентували ідею створення музею борщу.

Звісно, не обійшлося без Євгена Клопотенка. Шеф-кухар заявив, що робить усе можливе, аби захистити нематеріальну спадщину країни у плані діджиталізації й офлайну. Присутнім показали всі етапи вирощування буряка з зернини й надали багато іншої корисної інформації.

Очільниця ЮНЕСКО Одрі Азуле разом із міністром культури Олександром Ткаченком та заступницею міністра іноземних справ Еміне Джапаровою взяли участь у приготуванні української традиційної страви. Борщ був без м’яса, але з білими грибами. Страву законсервували в банку, й пані Одрі засвідчила власним підписом, що причетна до його приготування.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?