Історію українського борщу невдовзі оприлюднять у коміксі: героям закортіло спробувати смачну страву

Українці вирішили створити комікс про власну національну страву – борщ. В ньому буде міститися коротка історія унікального наїдку. Про популярність першої страви свідчить чимало ознак.

Євгенії Кузнецовій запропонували намалювати кулінарний комікс ще рік тому. До “Короткої історії українського борщу” художниця не мала досвіду роботи над мальописними сценаріями.

Особливою гостросюжетною лінією мальована оповідка не відрізняється. Але з героями відбуваються різні цікаві пригоди. Євгенія поставила умову – жодних прихованих реклам у коміксі бути не повинно. І цієї умови замовники дотрималися.

Допомагали Кузнєцовій дві редакторки Маріана Душар та Олена Брайченко. Утрьох частенько дискутували над якістю солоного сала й кольором квасу в старовинних рецептах. По ходу опису зустрічаються не лише вигадані герої, але й конкретні реальні люди.

До читачів борщовий комікс, найімовірніше потрапить у липні. Будемо сподіватися, що книжку перекладуть на інші мови.

Гендиректорка ЮНЕСКО теж варить борщ

Очільниця ЮНЕСКО взяла участь у приготуванні борщу з білими грибами

Борщеманія продовжує крокувати планетою. Ось уже й гендиректорка ЮНЕСКО взяла участь у приготуванні української страви, коли в київському ресторані “Сто років тому вперед” презентували ідею створення музею борщу.

Звісно, не обійшлося без Євгена Клопотенка. Шеф-кухар заявив, що робить усе можливе, аби захистити нематеріальну спадщину країни у плані діджиталізації й офлайну. Присутнім показали всі етапи вирощування буряка з зернини й надали багато іншої корисної інформації.

Очільниця ЮНЕСКО Одрі Азуле разом із міністром культури Олександром Ткаченком та заступницею міністра іноземних справ Еміне Джапаровою взяли участь у приготуванні української традиційної страви. Борщ був без м’яса, але з білими грибами. Страву законсервували в банку, й пані Одрі засвідчила власним підписом, що причетна до його приготування.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?