Кропивничани облаштували в центрі патріотичні клумби: тут і вишиванки з квітів, і тризуб, і відоме гасло

Кропивницький замайорів патріотичними фарбами. А все завдяки комунальному підприємству "Благоустрій", яке висадило на клумбах квіти у дивовижних комбінаціях.

Ковалівський парк

Патріотична клумба зі словами “Героям слава” з’явилася біля постаменту посередині парку. Колись тут стояв Володимир Ілліч, і парк мав його ім’я. Тепер усе змінилося. Пам’ятник Леніну прибрали, а довкола висадили квіти у вигляді вишиванки. Ще й слова виклали: “Героям слава”.

У Ковалівському парку виклали з квітів слова Героям Слава

Нині кропивничани тут облаштували меморіал, присвячений спецпризначенцям із полку Князя Святослава Хороброго. Мужні воїни загинули, боронячи Україну ще до повномасштабного вторгнення під час АТО, яка почалася у 2014 році. Тож напис із колеусів і білих петуній виявився дуже доречним.

Площа Соборна

Довкола пам’ятника Янголу-охоронцю комунальники теж висадили квіти, виклавши з них два тризуби з протилежних боків кола. Український герб створили із колеусів, альтернантер та морських цинерарій. Всього в композиції можна нарахувати 7 тисяч квіточок.

Біля Янгола з’явився тризуб із квітів

Спочатку герб намалювали на папері, потім виклали його з квітів різних кольорів. Обирали такі рослини, що будуть квітувати аж до кінця вересня. Тож буде можливість помилуватися патріотичною красою протягом літа.

Площа Героїв Майдану

На центральній площі перед приміщенням обласної військової адміністрації працівники “Благоустрою” облаштували квіткову вишиванку. Понад 6 тисяч білих та фіолетових петуній повторюють малюнок як на бабусиному рушнику.

В центрі міста розташувалася квіткова вишиванка

Подібна ідея спала на думку головній агрономці підприємства Альоні Вороні. Вишиванки розквітли не лише в центральній частині площі, але й на бокових клумбах. Оскільки кропивничани обожнюють підгодовувати голубів, і їх тут розвелося чимало, довелося клумбу-вишиванку накрити сіткою, аби птахи не зіпсували українську красу.

Нові статті

Схожі статті

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.