У Києві створили квіткове панно Да Вінчі, у Кропивницькому в берцях висадили чорнобривці: Герої не вмирають

На жаль, у цій війні гинуть найкращі представники нації. Вони назавжди залишаться в нашій пам'яті скорботним і світлим спогадом. У пам'ять про тих, хто поліг на фронті, українці висаджують квіти.

Панно Да Вінчі у Києві

Смерть комбата Да Вінчі у Бахмуті надзвичайно приголомшила українців. Дмитра Коцюбайла проводжали в останню путь тисячі людей. Поховали прижиттєвого Героя України на Аскольдовій могилі.

Квіткове панно Да Вінчі з профілями героя і вовка

Кияни вирішили увіковічити пам’ять про видатного воїна, створивши квіткове панно на Печерську. Оскільки безстрашний герой очолював батальйон “Вовки Да Вінчі”, працівники Київзеленбуду виклали з квітів профілі Дмитра і вовка.

А ще у композиції поблизу станції метро Звіринецька присутні жовто-блакитний прапор, тризуб і сонячні промені. На створення панно використали близько 15 тисяч тагетесів, агератумів, цинерарій, очитків, ірезінер, альтернатер.

Мамині чорнобривці у Кропивницькому

До Дня Героїв в обласному центрі організували інсталяцію, залучивши солдатські берці й квіти. У 44 парах військового взуття висадили чорнобривці. Подібна композиція з’явилася у Кропивницькому 23 травня.

Берці з чорнобривцями носками на схід виставили у Кропивницькому

Квіти, що здавна вважаються маминими, мають нагадати містянам про високу ціну, яку платять українці за свою волю. Жовтий колір чорнобривців символізує пам’ять за загиблими безстрашними воїнами.

Непридатні для носіння берці, що порозлазилися, виклали носками на схід, звідки в Україну прийшла біда. Висаджували квіти 15 жінок, сини яких склали голови на фронті. Інсталяція нагадує, що війна триває. Якби не ці мужні захисники, то України могло б уже й не бути. Її розмістили в громадському просторі “МИР 2.0”. Побачити мамині чорнобривці можна буде, допоки квітнуть квіти.

Нові статті

Схожі статті

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?

“У неї проблеми з чоловіками”: відьма Марія Тиха висловилась про особисте життя 36-річної Лесі Нікітюк

Леся Нікітюк завидна холостячка, яка лише оприлюднювала інформацію, що якийсь час перебувала у вільних стосунках, але про єдиного обранця ніколи нічого не казала. Що відомо про особисте життя зірки?

Карʼєра на паузі: куди зникла зірка 2000-х Гайтана, яка здобула шалену популярність – давно не в Україні

Гайтана була однією з найзатребуваніших артисток кілька років тому, але свою популярність швидко втратила - де зараз перебуває співачка та чим займається?

Мінімум 7 мільйонів за особняк: 54-річна Ірина Білик похизувалась власним просторим заміським маєтком

Поп-діва Ірина Білик хоч і не знайшла своє справжнє кохання, але живе в задоволення у своєму розкішному будинку під Києвом - як же він виглядає?