Літак “Мрія” відродився у вправних руках майстрині з Миколаєва: макет буде продано задля допомоги ЗСУ

Мешканка Миколаєва вирішила внести посильний вклад у перемогу над ворогом. Вікторія має намір продати макет літака "Мрія", створений власноруч, а гроші пустити на потреби ЗСУ.

Вікторія Сокіл обмежена в пересуванні – користується візком. Миколаївчанка займається виробами з дерева – виготовляє різні сувеніри. Ще з 2014 року дівчина спрямовує гроші, вторговані з продажу скриньок і годинників, на допомогу армії.

Завдяки її старанням було придбано дрон для 79-ої бригади, далі було 35 нагрівайок і ще багато дечого іншого. Дізнавшись про знищення найбільшого літака у світі на аеродромі в Гостомелі, волонтерка вирішила відтворити його вигляд у дереві.

На крилах дерев’яної Мрії є автографи Залужного й Антонова

Над своєю “Мрією” ентузіастка працювала 9 місяців поспіль. Макет заважив 350 г. Для виробництва Вікторія обрала липу. Кожну детальку – крила, пропелери, лопаті, турбіни тощо – було виточено власноруч спеціальними стамесками чи за допомогою наждачного круга.

Найдрібніші запчастини майстриня виготовляла під збільшуваним склом, а вставляла до конструкції пінцетом. Пальці різала в ході роботи неодноразово.

Модель Мрії є мінікопією справжнього літака-велетня

Найскладніше було пофарбувати макет. На це знадобилося цілих 5 балонів білої фарби. На крилах “Мрії” красуються підписи Головнокомандувача Залужного та командира літака Дмитра Антонова. Заради автографів довелося надсилати макет у Київ, а робітники “Укроборонпрому” організували цю акцію.

“Мрію” виставили на продаж у соцмережах. Кожен охочий може придбати номерок, сплативши тисячу гривень. Коли назбирається 1650 номерів, серед них буде проведено розіграш в онлайн-режимі. Майстриня сподівається, що вторгованої суми вистачить на три авто для ЗСУ.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.