Перший літній день приніс українцям неприємний сюрприз: тарифи на світло підвищилися в півтора рази

З 1 червня тарифи на світло офіційно зросли. Кабмін оприлюднив нові розцінки – 2,64 грн. за кожен кіловат. Тож за спожиту електроенергію українцям віднині доведеться сплачувати чи не вдвічі більше.

З 1 червня тарифи на світло офіційно зросли. Кабмін оприлюднив нові розцінки – 2,64 грн. за кожен кіловат. Тож за спожиту електроенергію українцям віднині доведеться сплачувати чи не вдвічі більше.

Оскільки 2,2 млн українських господарств користуються програмою отримання субсидій, природно, в людей виникло запитання – як бути з цим видом допомоги від держави. Можливо, слід робити перерахунок?

З 1 липня прийдуть нові платіжки на світло

Влада запевнила, що турбуватися з цього приводу не слід – збільшена вартість комірного автоматично відобразиться на сумі субсидії. Ті, хто мають право на 25%, 50% чи 100% знижку при оплаті за комуналку, так і будуть платити ці відсотки, а не повну вартість. У Кабміні очікують зростання кількості заяв на отримання субсидій після зростання тарифів.

Чи можна вважати підвищення цін остаточним

Отже, тепер сплачуватимемо 2,64 грн за світло, незалежно від того, скільки кіловатів накрутили. Раніше існувала пільга для перших 250 кВт за меншою ціною у 1,44 грн. Тепер цю норму скасували.

Щоб менше платити за світло. треба встановити зонний лічильник

Кожній українській родині доведеться виділити зайві 250 гривень (або й більше) з бюджету, щоб оплатити послугу за лічильником. Для власників електричного опалення ситуація ще більш критична.

Пощастить тим, хто має зонний лічильник. Для таких осель нічне споживання електроенергії буде вдвічі дешевшим, аніж денне.

Радимо особливо не скаржитися, оскільки подібне підвищення тарифів, напевно, не останнє. НКРЕКПП підрахував, що вартість електрики нині складає 5,50 грн/кВт. Тож у недалекій перспективі слід очікувати ще гірших новин.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.