Топ 5 українських фільмів, які набрали високі оцінки на IMDb: історичні й роботи сучасних кіномайстрів

Переважна більшість українських фільмів, що мають у рейтингу IMDb понад 8 балів давно знайомі глядачам. Всі ми їх переглядали не один раз і чудово знайомі з сюжетами.

Переважна більшість українських фільмів, що мають у рейтингу IMDb понад 8 балів давно знайомі глядачам. Всі ми їх переглядали не один раз і чудово знайомі з сюжетами.

Людина з кіноапаратом (1929)

Людина з кіноапаратом

Документальна стрічка Дзиґи Вертова спромоглася набрати у рейтингу IMDb аж 8,4 бала. За сюжетом оператор знімає радянські будні. На його шляху постають робітники й селяни. Британський кіноінститут назвав цю роботу “найвизначнішим документальним фільмом усіх часів”.

Пропала грамота (1972)

Пропала грамота

Ще одне кіно, зняте Борисом Івченком та Іваном Миколайчуком, потягнуло на високий результат у 8,4 бала. В основу сюжеті лягло оповідання Гоголя. Цензори зо десять років не пускали стрічку в прокат через звеличування українського козацтва. Та й фентезі з відвідинами пекла ніяк не вписувалося в концепцію будівників комунізму.

В. Сильвестров (2020)

В. Сильвестров

А ця зовсім свіженька історія про видатного українського композитора спромоглася набрати 8,4 бала – не згірш як ветерани кінематографа. Глядачі з головою поринають у роботу хору, студійні записи митця, виступи. Кадр за кадром відкриваються непрості риси характеру Валентина Сильвестрова.

У бій ідуть одні “старики” (1974)

У бій ідуть одні “старики”

На платформі IMDb ця видатна стрічка набрала 8,3 бала. Режисером і виконавцем головної ролі став Леонід Биков. Пілоти-винищувачі під час Другої світової війни встигають не лише з ворогом розправлятися, але й багато й залюбки співають.

Енеїда (1991)

Енеїда

Анімаційну картину було знято за мотивами творів Івана Котляревського. Режисер Володимир Дахно пояснив, що не робив повну екранізацію поеми, а розповів історію козака Енея, коли той охороняв Троянську Січ від набігів греків. Попервах повноформатний мультфільм був російськомовним. Українська версія появилася дещо згодом.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?