У Кропивницькому висадили городину просто на даху: зробили внесок до ініціативи “Сади перемоги”

Громадську ініціативу "Сади перемоги" у Кропивницькому підтримали доволі оригінально. У Гончаренко-центрі облаштували зелені насадження на даху офісу.

Громадську ініціативу “Сади перемоги” у Кропивницькому підтримали доволі оригінально. У Гончаренко-центрі облаштували зелені насадження на даху офісу.

Щойно навесні 2022 року стало зрозуміло, що українці відчуватимуть овочевий дефіцит через захоплення плодючих херсонських земель окупантами, було кинуто клич облаштовувати “Сади перемоги”. Місцевим мешканцям і вимушеним переселенцям запропонували виростити городину хоча б для потреб власної родини.

На даху зеленіє картопля

Сільські жителі активно включилися в додаткове вирощування картоплі, моркви, буряка, капусти. Містяни теж вирішили не пасти задніх. На даху приміщення освітнього простору Гончаренко-центр виставили ящики, застеливши їх агроволокном. Люди принесли ґрунт й насіння.

Зібрано перший врожай полуниці

Раніше висаджували виключно квіти, а минулого року додали до зеленої краси ще й помідори, моркву, зелений горошок. Брали сумніви, чи достигнуть у таких специфічних умовах томати. Але все вийшло.

Яскраве листя салату

Новоспечені садівники поливали й доглядали свої імпровізовані грядки. Інструменти були, а воду набирали в центрі. Все ж без потягу до краси не обійшлося – у частині ящиків висадили квіти. У цьому затишному куточку стали проводити різні заходи, зокрема, заняття на свіжому повітрі.

Серед зелені й займатися веселіше

3 2023 році від гарної ініціативи не відмовилися й продовжили спільними зусиллями вирощувати овочі. Подібне заняття може стати хобі кожної людини навіть у багатоповерхівці, адже городину для потреб родини модна висадити на підвіконні чи балконі.

У Гончаренко-центрі готові допомогти – видати тару під насадження. Тож кожен охочий може облаштувати мінігород, виростивши якщо не помідори з огірками, то хоча б зелень із м’ятою.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?