За рік після ампутації ноги 7-річна одеситка вийшла на гімнастичний килим: силу духу не зламають жодні ракети

Дівчинці з Одещини, яка торік втратила ногу під час бомбардування, вдалося повернутися в гімнастику й здобути перемогу у змаганнях.

Дівчинці з Одещини, яка торік втратила ногу під час бомбардування, вдалося повернутися в гімнастику й здобути перемогу у змаганнях.

Це перший вихід Олександри Паскаль після поранення на гімнастичний килим. Глядачі не стримували оплесків, коли 7-річна дівчинка на протезі почала свій виступ.

Так Саша виглядала рік тому

У травні 2022 року рашисти бомбили Затоку. Саша опинилася під завалами. Коли її дістали, дитина перебувала в критичному стані. З травмою голови, відкритим переломом руки, чотирма зламаними ребрами й численними осколковими ураженнями бідолашку відвезли до лікарні, де вона більш як два тижні провела в реанімації.

На жаль, ногу лікарі не спромоглися зберегти. Кінцівку довелося ампутувати. За місяць Саша разом із мамою відбула на реабілітацію до Австрії. Їй зробили протез, і вона почала вчитися ходити заново. Згодом у спортсменки з’явився біонічний протез, виготовлений спеціально під її параметри.

Попри протез, дівчинка виступила на змаганнях

За рік мужня дитина опанувала не лише ходу, а й повернулася до улюбленої справи – гімнастики. Олександра навіть спромоглася здобути перемогу в змаганнях попри відсутність кінцівки.

Як усе сталося

Трагедію 16 травня Паскаль воліє не згадувати. Вони з батьками приїхали в Затоку відвідати дідуся на базі відпочинку. Гадали, що хоч трішки поживуть у тиші без сигналів тривоги. Та щойно автівка припаркувалася, і вони зайшли на базу, в будинок поцілила ворожа ракета.

Саша пам’ятає лише, як бігла по подвір’ю і більше нічого. Удар був такої страшної сили, що дівчинку з мамою накрило уламками будівлі. Мама відбулася легко, а от Саші не пощастило – вона опинилася під бетонною плитою.

Жінка, щойно отямилася, почала розгрібати уламки, щоб дістати доньку. Погукала на допомогу. Збіглися сусіди, підставили під плиту палиці й витягнули Сашу. А далі були – реанімація, тривале лікування, реабілітація і повернення до улюбленої гімнастики.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?