За рік після ампутації ноги 7-річна одеситка вийшла на гімнастичний килим: силу духу не зламають жодні ракети

Дівчинці з Одещини, яка торік втратила ногу під час бомбардування, вдалося повернутися в гімнастику й здобути перемогу у змаганнях.

Дівчинці з Одещини, яка торік втратила ногу під час бомбардування, вдалося повернутися в гімнастику й здобути перемогу у змаганнях.

Це перший вихід Олександри Паскаль після поранення на гімнастичний килим. Глядачі не стримували оплесків, коли 7-річна дівчинка на протезі почала свій виступ.

Так Саша виглядала рік тому

У травні 2022 року рашисти бомбили Затоку. Саша опинилася під завалами. Коли її дістали, дитина перебувала в критичному стані. З травмою голови, відкритим переломом руки, чотирма зламаними ребрами й численними осколковими ураженнями бідолашку відвезли до лікарні, де вона більш як два тижні провела в реанімації.

На жаль, ногу лікарі не спромоглися зберегти. Кінцівку довелося ампутувати. За місяць Саша разом із мамою відбула на реабілітацію до Австрії. Їй зробили протез, і вона почала вчитися ходити заново. Згодом у спортсменки з’явився біонічний протез, виготовлений спеціально під її параметри.

Попри протез, дівчинка виступила на змаганнях

За рік мужня дитина опанувала не лише ходу, а й повернулася до улюбленої справи – гімнастики. Олександра навіть спромоглася здобути перемогу в змаганнях попри відсутність кінцівки.

Як усе сталося

Трагедію 16 травня Паскаль воліє не згадувати. Вони з батьками приїхали в Затоку відвідати дідуся на базі відпочинку. Гадали, що хоч трішки поживуть у тиші без сигналів тривоги. Та щойно автівка припаркувалася, і вони зайшли на базу, в будинок поцілила ворожа ракета.

Саша пам’ятає лише, як бігла по подвір’ю і більше нічого. Удар був такої страшної сили, що дівчинку з мамою накрило уламками будівлі. Мама відбулася легко, а от Саші не пощастило – вона опинилася під бетонною плитою.

Жінка, щойно отямилася, почала розгрібати уламки, щоб дістати доньку. Погукала на допомогу. Збіглися сусіди, підставили під плиту палиці й витягнули Сашу. А далі були – реанімація, тривале лікування, реабілітація і повернення до улюбленої гімнастики.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.