Мурали французького художника з’являються в різних українських містах: одну з робіт навіть викрали невідомі

Французький вуличний художник малює мурали на зруйнованих росіянами українських будинках. Чоловік не переймається, коли викрадають його роботи. Мовляв, якщо зникнуть руїни, це буде дуже доброю ознакою.

Французький вуличний художник малює мурали на зруйнованих росіянами українських будинках. Чоловік не переймається, коли викрадають його роботи. Мовляв, якщо зникнуть руїни, це буде дуже доброю ознакою.

Крістіан Ґуемі вже втретє відвідав Україну, залишивши вагомі сліди на місцях руйнувань. На відміну від свого британського колеги Бенксі, чоловік не приховує свого авторства. Чоловік буде радий, коли всі вони зникнуть. Це означатиме, що немає більше розвалених будинків.

Олександр Мацієвський розстріляний окупантами

Француза українці прозвали другим Бенксі. Він працює дуже швидко, використовуючи трафарет. Побачити мурали Ґуемі можна на приміщенні Верховної Ради. Тут зображено мужнього воїна Олександра Мацієвського та його останні перед розстрілом слова: “Слава Україні!” Художник запевняє, що цей захисник уособив в собі всіх незламних українських героїв.

Закохані літні люди

Бетонна плита в Бородянці отримала зображення Лесі Українки. Поетесу Крістіан взяв у розробку не просто так. Він ознайомився з її життєвим шляхом, почитав вірші. На розбомбленій п’ятиповерхівці зобразив саме цю видатну українку, аби показати почуття гордості, опору й стійкості всього народу.

Всього у цьому місті Ґуемі зробив чотири мурали. Та одного з них уже немає – хтось поцупив. Вуличні художники зазвичай не дивуються подібним актам вандалізму, оскільки нерідко стикають з такими проявами невігластва. Злодії викрали зображення на паркані французької дівчинки в українському віночку.

Леся Українка як символ незламності

На руїнах кухні в Бучі майстер зобразив почесну громадянку міста Любов Панченко. Є серед його робіт пара закоханих, що перебувають у доволі літньому віці, але продовжують висловлювати почуття поцілунком.

У липні Крістіан Ґуемі планує відвідати фотовиставку власних робіт у Музеї війни в столиці. Серед планів митця – відвідини Бахмуту.

Нові статті

Схожі статті

Краще взнати це зараз, ніж ніколи: чи потрібно мити мʼясо перед приготуванням – лайфхак на мільйон

Не кожен українець знає, що не можна робити з мʼясом перед його приготуванням, але даремно: чи можна його мити та чи є від цього користь - розповідаємо.

“Посватали дівчиноньку”: Віктор Павлік знайшов до пари іншу і показав її. З ким вийшов в люди “Шикидим”?

Віктор Павлік вийшов у світ разом з чарівною білявкою. Пара міцно трималась за руки і цей момент потрапив на відео. Дивно, але офіційній дружині співака, Катерині Репяховій це все… сподобалось.

Абсолютно дві різні людини: як виглядав Святослав Вакарчук 30 років тому: змінився непомітно, але сильно

Популярний соліст гурту "Екеан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився архівними фото, як він виглядав 30 років тому - довге волосся, щетина та підтягнуте тіло.

Як охолодити квартиру чи будинок, якщо немає кондіціонера: ці методи реально працюють влітку. Спробуйте!

Літо в 2024 році видалось занадто теплим. В умовах відключень світла скористатись кондиціонером неможливо, тому українцям стануть у нагоді поради по охолодженню квартири підручними засобами.