Мешканець Полтавщини здійснив велопробіг до Бучі й назад: збирав кошти на потреби ЗСУ

Мешканець Опішні вирішив здолати 750 км до Бучі й назад на велосипеді. На меті велоподорожі – збір коштів на ЗСУ.

Мешканець Опішні вирішив здолати 750 км до Бучі й назад на велосипеді. На меті велоподорожі – збір коштів на ЗСУ.

63-річний Олександр Каніболоцький з Полтавщини не злякався чималої відстані. Ним рухала благородна мета – допомогти нашим захисникам бити ворога. Бучу для подорожі обрав не випадково. Адже саме це місто зазнало значних руйнувань і катувань місцевих мешканців у перші дні повномасштабного вторгнення росіян.

З Полтавщини до Бучі на велосипеді заради ЗСУ

Чоловік подорожував з мінімумом речей. Узяв кілька майок і футболок, щоб можна було перевдягатися в дорозі, пляшку води, бутерброди. Оскільки вік уже поважний, довелося прихопити ліки проти тиску, головного болю та інші знеболювальні.

До подорожі чоловік готувався ретельно – перебрав кожну запчастину велотранспорту, щоб не підвів у дорозі. Адже шлях туди й назад складає 750 км. Запланував відвідати дорогою Миргород, Лубни, Гребінку, Яготин, Бориспіль і навіть столицю.

Подібний задум з’явився в пана Олександра ще торік восени. Спочатку збирався зробити велопробіг у квітні, але було чимало роботи на городі. Тож дочекався відносного спокою, коли все посаджено, а полоти й підгортати ще рано, і вирушив у дорогу.

Витримати 750 км шляху виявилося дуже складно

Велосипедиста вже чекали у Лубнах, Гребінках, Борисполі, Бучі. Тут можна було переночувати чи хоча б попоїсти та перепочити. Шлях проліг через чотири області – Полтавську, Київську, Чернігівську та Сумську.

Звісно, було непросто. Страшенно докучало пекуче сонце або зустрічний вітер. В деякі моменти здавалося, що не витримає. Тоді робив перепочинок і знову вирушав у дорогу. На жаль, трішки заблукав, тому оминув Гребінки. Вирішив не повертатися. У Прилуках обіцяли організувати ночівлю, але не зробили цього. Допоки тривав велопробіг, вдалося зібрати на карту велосипедиста 21 тисячу гривень.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?