Межигір’я вистояло під час вторгнення: за ці роки резиденція обросла купою міфів

Резиденція біглого президента Віктора Януковича у Межигір'ї у 2022 році навесні потерпала від російського вторгнення. Місцевий люд переховувався тут від ворожих обстрілів. Орки не дійшли до місця проживання Вітіних страусів усього 6 кілометрів. Тож жовто-блакитний і червоно-чорний прапори там так і залишилися майоріти.

Резиденція президента-втікача Віктора Януковича у Межигір’ї у 2022 році навесні потерпала від російського вторгнення. Місцевий люд переховувався тут від ворожих обстрілів. Орки не дійшли до місця проживання Вітіних страусів усього 6 кілометрів. Тож жовто-блакитний і червоно-чорний прапори там так і залишилися майоріти.

За рік у 2023 році “Хонку” знову відкрили для відвідувачів. Щоправда, про участь Межигірського палацу в захисті країни поки що відвідувачам не розповідають – залишили на післявоєнні часи. Натомість тут можна почути багато цікавого й розвіяти деякі сталі міфи, що глибоко вкорінилися у суспільстві.

На території Межигір’я можна побачити уламки бойового гелікоптера

На чималій території можна побачити уламки гелікоптера Мі-24, який вилетів з Білорусі на Київ, але був збитий у перший же день повномасштабної війни. Льотчик катапультувався й намагався доплисти до берега, але потонув у Київському водосховищі. А 9 травня 2023 уламки повітряного судна прибило до берега у Вишгороді.

Ракета прилетіла в улюблене місце відпочинку Віктора Федоровича вже 24 лютого 2022-го. У березні з літака скинули ще дві бомби. Частенько десь зовсім неподалік падали снаряди від “Градів”. Рашисти розбомбили також дорогу, що вела до резиденції.

Ракета поцілила в елінг для яхт

За 9 років роботи екскурсоводка Юлія Капіца вивчила всі 2600 квадратів території до найменших дрібниць. За її словами ніякого золотого батону тут не виявили. Золотий унітаз виявився всього лише трішечки позолоченим.

Резиденцію Янукович почав будувати ще за часів президентства Ющенка, тож вона не була офіційною президентською. А широковживане слово “Хонка” походить не від “шконки” (так на кримінальному сленгу називається ліжко). Насправді це назва фінської фірми, що виробляє сосновий брус.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?