У Києві та Кропивницькому розквітли катальпи: їхні великі квітки дуже нагадують орхідеї

Це дивовижне екзотичне дерево можна побачити в багатьох містах. Нині воно зацвіло гарними великими квітками як у Києві, так і в Кропивницькому. Комусь катальпа бігнонієподібна видається схожою на слона чи мавпу. Мовляв, листя – це справжнісінькі слонячі вуха, а от плоди, що звисають з гілок, не що інше, як мавпячий хвіст.

Це дивовижне екзотичне дерево можна побачити в багатьох містах. Нині воно зацвіло гарними великими квітками як у Києві, так і в Кропивницькому. Комусь катальпа бігнонієподібна видається схожою на слона чи мавпу. Мовляв, листя – це справжнісінькі слонячі вуха, а от плоди, що звисають з гілок, не що інше, як мавпячий хвіст.

Інші дивляться на речі більш прагматично, вважаючи квіти, що в наших широтах з’являються в червні, подібними до орхідеї, а стручки схожими на макарони чи навіть сигари. Фантазії любителям флори не займати. Та ніхто не стане заперечувати, що довкола дерев під час цвітіння панує яблучний аромат.

Катальпа цвіте у червні

Побачивши таку красу на вулиці, слід обов’язково зупинитися. Навіть якщо дуже поспішаєте, знайдіть хвильку стати під катальпою і загадайте бажання, яке обов’язково справдиться. Навряд чи в українців нині є інші мрії, окрім якнайшвидшого досягнення перемоги над ворогом.

Київ

Напевно, немає в столиці району, де б не зростала дивовижна катальпа. Південну гостю завезли в Україну ще в XIX столітті. На диво, субтропічна рослина, яка поширена в Північній Америці, Східній Азії та на Карибах, прижилася в помірних широтах, де не так тепло й волого.

Навіть молоді столичні деревця випустили квітки

Розквітає орхідейне дерево в середині червня і радує містян своїми великими квітками до липня. На їх місці згодом з’являться стручки завдовжки 25-35 см. На вулицях Києва можна зустріти не лише бігнонієвидну катальпу, але й прекрасну, яка зростає до 20 м у висоту. А ще трапляються яйцевидні та гібридні катальпи.

Кропивницький

Катальпи розквітли на вулиці Шевченка у Кропивницькому

Щоб помилуватися цвітінням катальпи, кропивничанам достатньо дістатися Набережної або прогулятися вулицею Шевченка. На площі Героїв Майдану теж є такі дерева. Стовбур одного з яких розколовся кілька років тому, і його було вирішено врятувати за допомогою підпірок.

Нові статті

Схожі статті

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?