Відома шведська екоактивістка Грета Тунберг відвідала Київ: обіцяє всіляку екологічну допомогу

Відома на весь світ екоактивістка Грета Тунберг завітала до Києва. Дівчина приїхала не сама, а з Міжнародною робочою групою. Мета експедиції – вивчення екологічних наслідків війни в Україні.

Відома на весь світ екоактивістка Грета Тунберг завітала до Києва. Дівчина приїхала не сама, а з Міжнародною робочою групою. Мета експедиції – вивчення екологічних наслідків війни в Україні.

Учасники збираються опрацювати питання впливу російської агресії на екосистему нашої країни. Як відомо, підрив Каховської ГЕС поніс за собою катастрофічні наслідки не лише для жителів Херсонщини. Постраждали також флора і фауна.

Грета Тунберг завітала до Києва

Робоча група зустрілася з президентом Володимиром Зеленським, який наголосив на необхідності вживання цілого комплексу заходів і підтримки у настільки складний момент для українців.

Грета навідалася до української столиці не сама, а в оточенні видатних політичних діячів. Членкині екологічної групи раніше обіймали високі посади. Це колишня шведська віцепрем’єрка Маргот Вальстрем, Гайді Гаутала, яка була віцепрезиденткою Європарламенту, та експрезидентка Ірландії Мері Робінсон.

Міжнародна робоча група зустрілася з президентом Володимиром Зеленським

Сподіватимемося, що цей візит не мине марно, і буде вироблено чітку програму дій за наслідками екокатастрофи.

Російські окупанти підірвали Каховську греблю 6 червня. На третій день після катастрофи Грета Тунберг виставила у Твіттері пост, в якому назвала подібні дії “звірством” та закликала покарати росію за екоцид, адже внаслідок вибуху спочатку затопило лівий і правий береги Дніпра на Херсонщині, а згодом відбулося обміління. Це стало справжньою катастрофою для людей, тварин та історичних пам’яток.

Залізничники подарували Греті екологічну кепку

Юна гостя пообіцяла, що привертатиме увагу інших екологічних організацій до еконаслідків війни в Україні.

Залізничники також не залишилися осторонь екологічних проблем. Зокрема, подарували шведській гості кепку, зроблену з переробленої білизни.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?