До херсонського театру прибилася черепаха, рятуючись від великої води: театрали вирішили залишити тваринку

Ми вже сповіщали про випадки порятунку тварин від повені в Херсоні. Після вибуху на Каховській ГЕС чимало тварин потребувало допомоги, і люди робили все можливе, щоб забрати їх на суходіл.

Ми вже сповіщали про випадки порятунку тварин від повені в Херсоні. Після вибуху на Каховській ГЕС чимало тварин потребувало допомоги, і люди робили все можливе, щоб забрати їх на суходіл.

Не залишилися осторонь проблеми й херсонські театрали. До театру ім. М.Куліша черепаха дісталася самотужки, рятуючись від великої води. Тому було вирішено залишити річкову тваринку. Звісно, їй дали відповідне ім’я Мельпомена.

Черепаху, яка поселилася в театрі, назвали Мельпоменою

Дивно, але коли працівники театру помітили черепаху, вона рухалася не в бік річки, а у зворотному напрямку. Люди вирішили, що прихистити Мельпомену в себе – це хороший знак. Її поселили у тимчасовому місці. Тепер доведеться підшукувати акваріум і вивчати черепашкове меню, аби тваринка почувала себе комфортно в нових умовах життя.

Звісно, можна було б випустити Мельпомену на волю у Дніпро, але ж якість води нині дуже сумнівна, та й тривають постійні обстріли. Тож у театрі черепасі буде набагато краще.

Волонтерські зауваження

Щойно дізнавшись про екологічну катастрофу, до Херсона подалися сотні небайдужих людей із намірами рятувати тварин. Привезли з собою корм, переноски й клітки, щоб рятувати чотирилапих, які потерпали від великої води.

Люди охоче розбирають херсонських тварин, обіцяючи у разі потреби повернути господарям

У країні знайшлося чимало людей, охочих взяти до себе додому тварину з Херсона. У першу чергу, розібрали котів. Далі пішли собаки. Волонтери не розуміють, чому українцям байдуже до місцевих безхатьків, адже вони теж потерпають від тяжких умов життя. Навіть із Бахмуту чи Краматорська із притулків тварин розбирають неохоче. Всі воліють мати тільки херсонських домашніх улюбленців.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?