Настав сезон лаванди: побачити ніжні фіолетові квіточки можна в столиці, на Кропивниччині чи Івано-Франківщині

Уважні містяни помітили, як у парках та скверах з'явилися фіолетові квіточки по окремо і в композиціях з іншою рослинністю. Від них розповсюджується приємний аромат. Ці пишні напівкущики називаються лавандою.

Уважні містяни помітили, як у парках та скверах з’явилися фіолетові квіточки по окремо і в композиціях з іншою рослинністю. Від них розповсюджується приємний аромат. Ці пишні напівкущики називаються лавандою.

Київ

Багаторічники можуть мати різні відтінки кольору. Лавандовий охоплює спектр від світло-фіолетового до темно-синього. Зрідка зустрічаються рожеві та навіть білі сорти лаванди.

Лаванда у Києві

На київських вулицях частіше можна зустріти вузьколисту лаванду, оскільки вона краще переносить морози. Та є й широколисті екземпляри. Всього Київзеленбуд використовує для озеленення понад 40 видів цієї дивовижно ніжної рослини.

Лаванда у Києві

Івано-Франківщина

Ціле лавандове поле можна зустріти в івано-франківському селі Уторопи. Сім’я Волощуків уже третій рік поспіль вирощує лаванду, оскільки про це давно мріяла їхня донька. Гроші з продажу букетиків передають волонтерам на допомогу ЗСУ.

Лавандове поле в Уторопах

Попервах висадили три сотні кущиків. Гадали, що будуть на цьому заробляти гроші, але почалася повномасштабна війна, тож запропонували всім охочим придбати букетик чи сфотографуватися на лавандовому полі, а гроші спрямувати на підтримку односельців, які воюють.

Лавандове поле в Уторопах

Кропивниччина

Село Шляхове Кропивницького району має власне лавандове поле, на якому зростають 2,5 тисячі кущиків запашних квітів. Виростило квіти подружжя Болобонів. Цьогоріч лавандові квіти вдалися особливо гарними, оскільки зростають уже 3 роки.

Лавандове поле у Шляховому

З квітів лаванди виробляють не лише олію, але й лікер, лимонад, додають у печиво. Господарі відмовилися від вирощування сільськогосподарських культур на користь фіолетової квітки. Весь час розширюють посадку, засадивши лавандою практично все поле на 4 тис. кв.м.

Нові статті

Схожі статті

Такого ви ще не пробували! Як приготувати пряний хрін з помідорами – вийде не лише смачно, а й бюджетно

Ви закохаєтесь у цю страву з першого погляду: кулінари розповіли, як приготувати хрін з помідорами та що для цього потрібно. Простий покроковий рецепт.

З макіяжем та манікюром: 31-річна Марія Яремчук показала, що в красі та стилі нічим не поступається Ріанні

Марія Яремчук – молода українська співачка родом з Чернівців. Вона народилась в родині артиста Назарія Яремчука і з дитинства захоплювалась музикою, приймала участь у різноманітних концертах.

Дизайнерський ремонт, світлі тона та багато простору: Тімур Мірошниченко показав, як виглядає його квартира

Шоумен Тімур Мірошниченко показав свою величезну квартиру біля Дніпра, в якій він живе з дружиною та чотирма дітьми: як виглядає оселя зіркового подружжя?

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?