Як провести уїк-енд цікаво? Завітайте на оленячу ферму: такі є хоч на Рівненщині, хоч на Закарпатті

Любителі подорожувати Україною завжди можуть знайти дуже цікаві локації. Скажімо, оленячу ферму. Ці милі тваринки нікого не залишать байдужими.

Любителі подорожувати Україною завжди можуть знайти дуже цікаві локації. Скажімо, оленячу ферму. Ці милі тваринки нікого не залишать байдужими.

Рівненська область

Неподалік Сарн є унікальний туристичний об’єкт, який бажано відвідати всім туристам. Розташований він у Костянтинівці. Щоб потрапити на ферму, не треба платити гроші – пускають усіх.

Оленяча ферма у Костянтинівці

Можна вдосталь помилуватися благородними тваринами. Тут мешкають не лише олені, а й більш екзотичні представники фауни. Є можливість побачити альпаків, англо-нубійських кіз, в’єтнамських свиней, павичів, різні екзотичні породи курей. На фермі утримують ще й нутрій, качок, цесарок, лебедів. Тож селфітися буде з ким.

Тваринок можна не лише побачити, з ними можна поспілкуватися зблизька й почастувати яблуками чи хлібом. Власники ферми облаштували все максимально так, щоб підопічні почували себе немов у дикій природі.

Закарпатська область

Тим, кому пощастило побувати на Закарпатті, треба виділити день, щоб відвідати оленячу ферму поблизу міста Хуст. У селище Іза першу партію плямистих оленів завезли зо пів сторіччя тому. Тоді було не більш як три десятки екзотичних тварин. Сьогодні їхній лік сягає двох сотень.

Оленяча ферма в Ізі

Роги парнокопитних годованців збирають для виробництва медичного препарату пантокрину. Улітку олені мають яскраве оранжеве забарвлення з чітко окресленими плямами, а взимку воно дещо тьмяніє. Натомість у спеку тваринки ховаються в лісі, і їх важко побачити, а в холодну пору року сміливо підходять до сітки, щоб поспілкуватися з людьми. Брати з собою їжу для оленів не потрібно. На місці продаються спеціальні сухарики, якими залюбки ласують мешканці ферми.

Нові статті

Схожі статті

Ягоди цілі і не розварюються. Готую полуничне варення на зиму за цим рецептом 20 років — і завжди смачно

Рецепт приготування полуничного варення — перевірений часом. Зимній десерт смажать на пательні. Він виходить смачним, насиченим та з цілими, не розвареними ягодами. Читайте рецепт варення нижче.

Запечене сало — ідеальна страва до будь-якого застілля: як приготувати найсмачніший національний продукт

Запечене сало із запашними спеціями — царська страва до будь-якого застілля. "Один Факт" пропонуϵ до уваги читачів рецепт приготування найсмачнішого сала в духовці.

“Буде шестеро”: Лілія Ребрик натякнула на появу нових діточок і анонсувала гендер-паті на власній ділянці

Лілія Ребрик приголомшила шанувальників заявою про… чергове гендер-паті. Телеведуча розповіла, що через два місяці після народження доньки Аделіни в їх родині знов очікують на поповнення.

Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні можуть зникнути: оператори розповіли, яких сценаріїв очікувати

В Україні може зникнути мобільний звʼязок та Інтернет через постійні відключення світла. Про це повідомили оператори мобільного звʼязку. Які сценарії чекають українців — читайте далі.