Кияни взялися облаштовувати житло для комах: щоб кількість запилювачів і знешкоджувачів шкідників зростала

Київзеленбуд опікується не лише доброустроєм та рослинністю на вулицях столиці. Організація дбайливо ставиться ще й до найдрібніших представників фауни. Так, у парку "Веселка" можна побачити будиночки для комах.

Київзеленбуд опікується не лише доброустроєм та рослинністю на вулицях столиці. Організація дбайливо ставиться ще й до найдрібніших представників фауни. Так, у парку “Веселка” можна побачити будиночки для комах.

Багатоповерхова оселя дозволить корисним запилювачам перезимувати без проблем. Ентомофагам, що знешкоджують шкідників, теж знайдуться квартири по сезону.

Багатоквартирний будинок для комах у парку “Веселка”, що в Шевченківському районі

Каркас зроблений доволі міцно, щоб не покосився під вагою пожильців. А дах надійно рятуватиме від снігу й дощу. В кожній кімнаті різне наповнення. Можна знайти житло на будь-який смак – з соломою, деревом, цеглою, сіном, просвердленими колодами. Інтер’єр із гілочок, камінчиків, моху.

Подібні комашині хатинки допомагатимуть поширенню різноманіття. Працівники збираються споглядати, кому яка квартира припаде до вподоби. У цьому парку чимало багаторічних рослин і квіток-медоносів, тому бажано, щоб комах теж було якомога більше.

До речі, представники Київського міського будинку природи оголосили конкурс на макет готелю для комах, який планують встановити в Голосіївському парку. Перший етап конкурсу для молоді 11-18 років відбувся у червні. Другий проведуть у липні, обравши 12 переможців.

Оприлюднені вимоги до конструкції доволі серйозні. Хатинка має виконувати не лише декоративні, але й практичні функції. Тож можна буде одним махом вбити двох зайців – і артоб’єкт оригінальний поставити, щоб прикрашав довкілля, і корисним комашкам допомогти пережити люту зиму.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.