У Києві зацвіло кілька видів гортензій: не лише білі, але й рожеві та навіть сині

Київ заполонили квіти з великими білими кулями. З такими гарними квітами виходять чудові селфі. Зробити їх можна в багатьох локаціях столиці.

Київ заполонили квіти з великими білими кулями. З такими гарними квітами виходять чудові селфі. Зробити їх можна в багатьох локаціях столиці.

Якщо потрібна рекордна алея, то треба відправлятися на Русанівську набережну. Алею гортензій тут упорядкували минулого року, висадивши 456 високих пишних кущиків. Цьогоріч до торішніх квітів додалися ще 160 новобранців.

У столиці можна побачити не лише білі гортензії

Взагалі-то побачити ці нарядні квіти можна будь-де – чимало їх зростає у парках і скверах. Навіть у ботанічному саду ім. Гришка можна помилуватися літніми квітами вдосталь. Причому тут зустрічаються гортензії не лише зі звичним білим забарвленням, але й рожеві, теж дуже ніжні й романтичні.

Чимало гортензій висадив Київзеленбуд на проспекті Шухевича у парку з водними об’єктами. Там є багато ділянок із гарними великими квіточками. Особливо навдивовижу виглядає місцина поблизу кримськотатарської альтанки.

Кияни залюбки роблять селфі з гортензіями в ботанічному саду ім.Гришка

Ще один квітучий гортензієвий коридор можна відвідати, потрапивши на Володимирський проїзд. Це в самому центрі. Біля будинку №2 висаджено відразу 130 великих кущиків. Центральну алею в парку “Відрадний” прикрашають 72 рослини.

Що люблять гортензії

Не можна сказати, що гортензії особливо примхливі рослини. Але потребують певних умов для зростання і рясного цвітіння. Так, їм обов’язково потрібне сонце, але воно не має палити цілий день. Кущики повинні перебувати якусь частину доби й у тіні. А от українських морозів ці квіти з великими суцвіттями не бояться, з легкістю їх переносячи.

У Києві зростають різні види гортензій – від невеликих рослин заввишки у пів метра до велетнів у 2,5 м. Можна зустріти не лише білі й рожеві, але й бузкові та сині квіти. Кожен вид потребує різного складу ґрунту.

Нові статті

Схожі статті

Як зараз виглядає знаменита акторка Ірма Вітовська: 49-річна кінозірка змінилася до невпізнання

Ірма Вітовська не лише талановита акторка, а й людина з добрим серцем, яка постійно допомагає українцям в складні часи: як змінилась зірка та як виглядає?

Не несіть ці садові квіти в дім! Це принесе 33 нещастя! Головний народний астролог-городник розкрив секрет

Народні прикмети – річ особлива. Багато хто з господинь вірить, що деякі квіти приносять в оселю нещастя. "Один Факт" розповість, які саме рослини не варто нести в дім — щоб не зіпсувати майбутнє.

“Старіє в зворотному напрямку”: 94-річна Ліна Костенко з макіяжем і манікюром носить фліску Columbia

Видатна поетеса Ліна Костенко продовжує надихати прихильників своєю елегантністю та прекрасним зовнішнім виглядом - стильна жінка у віці 94 роки.

Куди ділася 50-річна екс-дружина Кличка Наталія Єгорова: показує стрункі ніжки “Чорноброва красуня”

Наталія Єгорова – 50-річна модель, колишня дружина спортсмена Віталія Кличка. Де Наталія живе зараз і чи продовжує займатись модельним бізнесом? Редакція "Одного факту" розповість подробиці.