Електронні сигарети заборонили, а канабіс дозволили: свіженькі новини українського законодавства

Суспільство розділилося на два ворожих табори. Одні категорично проти заборони електронних сигарет. Інші ж не бажають легалізації канабісу, і їм байдуже, що мова йде про медичний препарат.

Суспільство розділилося на два ворожих табори. Одні категорично проти заборони електронних сигарет. Інші ж не бажають легалізації канабісу, і їм байдуже, що мова йде про медичний препарат.

Заборона куріння

Довгий час вважалося, що електронні сигарети є безпечною альтернативою цигаркам. Згодом з’ясувалося, що це така ж, а може, ще й гірша погана звичка. Тож Верховна Рада ухвалила закон, що забороняє виробляти та розповсюджувати пристрої для куріння.

На першому етапі не дозволяється рекламувати електронні сигарети, пристрої та контейнери до них. А за рік пошириться заборона й на продаж айкосів. Так зробили, аби підприємці встигли розпродати старі запаси товару. Але вже зараз за продаж шкідливих товарів неповнолітнім особами штрафуватимуть більш ніж на 10 тисяч гривень.

Заборонено також використовувати пристрої для нагріву й куріння в усіх громадських місцях так, як це було зроблено зі звичайними сигаретами.

Дозвіл канабісу

До початку війни з росією застосування медичного канабісу в Україні потребувало близько 2 мільйонів осіб. Це люди, що страждають на онкологію, епілепсію, хворобу Альцгеймера. Інші знеболювальні їм не здатні допомогти, а от медичний канабіс зніме больовий синдром і значно покращить їх стан.

За легалізацію медичного канабісу активно виступають онкологи й травматологи

У зв’язку з бойовими діями й різким зростанням кількості поранених і людей без кінцівок із фантомними болями такої допомоги потребуватимуть уже 5 мільйонів українців. Тож легалізація медичного канабісу, яку наші законодавці підтримали у першому читанні, є дуже своєчасною.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?