Мешканці Херсону неймовірними зусиллями вдалося повернути сина: окупанти обіцяли 2-тижневий відпочинок у Криму

Мешканці Херсона довелося докласти чимало зусиль, щоб повернути сина, якого в неї нахабно викрали російські загарбники. Так сталося, що родина опинилася в окупації. Директриса школи, в якій навчався 13-річний підліток, запропонувала батькам "допомогу".

Мешканці Херсона довелося докласти чимало зусиль, щоб повернути сина, якого в неї нахабно викрали російські загарбники. Так сталося, що родина опинилася в окупації. Директриса школи, в якій навчався 13-річний підліток, запропонувала батькам “допомогу”.

Сказала, що невдовзі почнеться контрнаступ ЗСУ, діти можуть постраждати. То краще цей час перечекати в Криму. Пані Алла погодилася відпустити дитину у дитячий табір на 2 тижні. Якби ж то вона знала, що побачить власного сина лише за півроку!

Спочатку Данила з іншими дітьми відвезли до Дружби

Батьки провели дітей на відпочинок, але за 2 тижні їх ніхто не повернув, розповів колишній дитячий омбудсмен Микола Кулеба. Попервах херсонських дітей відвезли до табору “Дружба”. Звісно, не обійшлося без прослуховування російського гімну щодня і “разговоров о важном”, коли дітям намагалися впхнути в голови тези, що Херсон завжди був російським. Тож тепер росіяни є не агресорами, а справжніми визволителями.

У таборі не дозволялося користуватися українською мовою, царювала атмосфера залякування й цькування. Тих, хто порушував накази, забирали на “виховні бесіди”.

За 3 місяці стався переїзд, й Данило опинився в іншому таборі – “Лучістом”. Там українських підлітків стали погано годувати й змушували робити прибирання на пляжах. А ще казали, що невдовзі їх усиновлять росіяни.

Згодом підлітка перевели до Лучістого

Пані Алла тим часом без діла не сиділа, намагаючись зв’язатися з табором, до якого відвезли її сина. Жінці довелося звернутися за допомогою до організації Save Ukraine. Коли врешті дізналася місцеперебування Данила, сама вирушила в подорож.

Їхати прийшлося через москву. В аеропорту її допитували 14 годин поспіль. Згодом ситуація повторилася в Євпаторії. Окупанти змусили записати відео для телеканалу, де жінка дякує за відпочинок сина. Звісно, заради дитини сказала все, що вимагали.

Врешті мама з сином повернулися на Україну. В Офісі генпрокурора вважають, що мова йде про депортацію сотень тисяч українських дітей.

Нові статті

Схожі статті

Рідний брат Тіни Кароль одружився з сестрою відомої української актриси: у них народилася донечка (ФОТО)

Тіна Кароль та Ірма Вітовська є родичками, і це все через те, що брат співачки одружений із сестрою акторки - що відомо про подружжя, яке має донечку?

“Увага! Туристи відпочивають”: 10 літніх фото, які піднімуть вам настрій – хто впізнав себе?

Літо – чудова можливість не тільки гарно відпочити біля води та на пляжі. Тепла погода створює простір для креативу і гумористичних світлин для родинного альбому. Дивіться добірку фото з пляжів/

“А ще, я йду”: телеведуча 1+1 Наталія Островська зізналась, що йде з екранів та назвала реальну причину

Ведуча ТСН Наталія Островська приголомшила новиною, що найближчим часом її не буде на екрані та розсекретила причину. Подробиці особистого життя.

“Це був період рагульства”: 42-річна Ольга Фреймут розповіла всю правду про своїх колишніх чоловіків

Аристократиня Ольга Фреймут мала бурхливе життя, але вибрала лише одного чоловіка, якому народила двох дітей: що відомо про екс-чоловіків зірки?