Радянський герб на Батьківщині-матері замінять тризубом: питання вирішене, гроші на реконструкцію знайдено

Багатьом здається, що позбавляння столичного монумента Батьківщини-матері від радянського герба на щиті є не на часі. Мовляв, на ці гроші можна було б придбати кілька десятків мавіків для наших захисників.

Багатьом здається, що позбавляння столичного монумента Батьківщини-матері від радянського герба на щиті є не на часі. Мовляв, на ці гроші можна було б придбати кілька десятків мавіків для наших захисників.

Натомість у Державній інспекції архітектури та містобудування України притримуються іншої думки. Тож дозвіл на перероблення щита видано. Тепер на ньому має засяяти Тризуб, який є малим гербом України. Роботи розпочнуться найближчим часом.

Радянський герб демонтують

Монумент, зведений у 1981 році, перебуває серед рекордсменів, адже в Європі вищої пам’ятки за скульптуру цієї жінки не існує. 2022 року в Дії провели голосування щодо необхідності зміни символіки на велетенській жінці. Тоді з 800 тисяч українців 85% висловилися за тризуб.

За іронією долі Батьківщина-мати погрожує мечем не зловісному для кремля блоку НАТО, а якраз з-під лоба поглядає у бік москви.

На щиті з’явиться тризуб

В Інституті національної пам’яті вважають, що на проведення робіт з демонтажу й установки піде не менш як рік. Радянську символіку планували знищити значно раніше, та на заваді стала пандемія коронавірусу. Війна не є перепоною для встановлення українського герба. Роботи проводитимуться не коштом бюджету, а за рахунок меценатів.

Кому слід приготуватися

Батьківщиною-матір’ю кияни не збираються обмежуватися. Невдовзі декомунізація має дістатися пам’ятника Щорсу та мосту Патона. Є ще зірки на ВДНГ. Та про їх усунення мова поки що не йде.

Пам’ятник Щорсу на черзі

Щорса планували перенести на ВДНГ, облаштувавши там музей радянської пропаганди, та досі не знайшли коштів на створення подібного закладу. Парк радянського періоду функціонує в Спадщанському лісі на Сумщині, але кияни не готові розпрощатися з монументом, для якого позував сам Леонід Кравчук.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?