Декомунізацію кожен розуміє по-своєму: у полтавців, киян та львів’ян різні погляди на проблему

Процес декомунізації спинити неможливо. Ледь не щодня надходить нова інформація з різних куточків країни. Так, полтавці позбулися пам'ятника радянському генералу, кияни – від герба срср, а львів'яни запропонували зовсім іншу альтернативу.

Процес декомунізації спинити неможливо. Ледь не щодня надходить нова інформація з різних куточків країни. Так, полтавці позбулися пам’ятника радянському генералу, кияни – від герба срср, а львів’яни запропонували зовсім іншу альтернативу.

Матір-Україна

Саме так вирішили перейменувати монумент Батьківщині-матері в столиці. Ще й радянський герб зі щита збили. Натомість встановили тризуб. Роботи ще не завершені, але український герб уже підняли на верхотуру.

Монумент Батьківщині-матері слід демонтувати

Ці роботи затягнули на 28 мільйонів гривень. Тепер український герб перебуває на 90-метровій висоті. До речі, ця статуя є найвищою в Європі. Два дні тривали підготовчі роботи й демонтаж герба неіснуючої країни. Потім робочі взялися до тризуба. Повністю експозиція буде завершена до кінця серпня.

Паросток

На думку львівських архітекторів, заміна герба є півмірою. Усе одно статуя жінки залишається символом радянського союзу. Краще демонтувати постамент узагалі, а на його місці встановити скульптурну композицію Паросток.

На його місці слід встановити Паросток – символ життя й відновлення

Чому паросток? Бо він є символом життя, незалежності та перемоги й здатен проломити будь-яку стелю. Звісно, львів’яни пропонують робити подібне переобладнання після перемоги. Вони вже й макет відповідний представили.

Генерал Зигін

У Полтаві вирішили позбутися чергового радянського символу й демонтували пам’ятник радянському генералу. До монумента Олексію Зигіну підігнали спеціальну техніку.

Радянський генерал насправді не звільняв Полтавщину

Коли скульптуру прибрали, то робочі відбили букви: “Від трудящих Полтави”. За кілька днів до цього Полтава позбулася постатей Пушкіна та Ватутіна.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?