На українців чекають вагомі зміни: чоловіків мобілізують, дітям відмінять канікули, бабусям не дадуть пенсії

Час від часу в пресі починають обговорювати можливі нововведення в українському законодавстві, від яких руки самі хапаються за голову. Які зміни очікуватимуть, якщо подібні ініціативи буде втілено в життя?

Час від часу в пресі починають обговорювати можливі нововведення в українському законодавстві, від яких руки самі хапаються за голову. Які зміни очікуватимуть, якщо подібні ініціативи буде втілено в життя?

Розширення мобілізації

У Верховній Раді зареєстровано новий законопроєкт, що стосується мобілізації. Згідно з цим документом, працездатні особи військовозобов’язаного віку можуть бути мобілізовані. При цьому, якщо вони не здатні воювати, то виконуватимуть роботи оборонного характеру чи з підняття економіки країни.

Мобілізують усіх?

Законопроєкт авторства Георгія Мазураша покликаний зменшити кількість ухилянтів від військової служби й зобов’язує чоловіків самих приходити до ТЦК для уточнення облікових даних. Дозволяється також телефонувати призовнику чи резервісту або зв’язуватися з ним через соцмережі задля уточнення певних моментів.

Літні канікули скасовуються

Мережею розповзлися чутки, що літні канікули хочуть скасувати, вірніше, продовжити навчання до 28 червня. Тобто про відпочинок протягом 3 літніх місяців школярикам доведеться забути.

Канікул не буде?

Батьки дітей шкільного віку побоюються, що це лише перший крок, а далі може відбутися повне скасування канікул. Освітяни заспокоюють: поки що таких розкладок не надходило. Можливо, навчання й буде продовжено у червні наступного року, якщо траплятимуться форс-мажори типу відключень світла чи опалення.

Відмова від готівки

Представник офісу президента, який запропонував ідею відмови від паперових грошей задля боротьби з корупцією, напевно, живе десь на Марсі, а не в Україні. Адже люди похилого віку переважно не мають смартфонів або не вміють ними користуватися повною мірою і не зможуть розраховуватися картою.

Готівку скасують?

Тож і виходить, що старики не зможуть ані пенсію на пошті отримати, ані на базарі скупитися. Та й городину з власної ділянки продати буде неможливо. Чиновники з Нацбанку запевняють, що до такого не дійде, та все ж якось лячно.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.