На українців чекають вагомі зміни: чоловіків мобілізують, дітям відмінять канікули, бабусям не дадуть пенсії

Час від часу в пресі починають обговорювати можливі нововведення в українському законодавстві, від яких руки самі хапаються за голову. Які зміни очікуватимуть, якщо подібні ініціативи буде втілено в життя?

Час від часу в пресі починають обговорювати можливі нововведення в українському законодавстві, від яких руки самі хапаються за голову. Які зміни очікуватимуть, якщо подібні ініціативи буде втілено в життя?

Розширення мобілізації

У Верховній Раді зареєстровано новий законопроєкт, що стосується мобілізації. Згідно з цим документом, працездатні особи військовозобов’язаного віку можуть бути мобілізовані. При цьому, якщо вони не здатні воювати, то виконуватимуть роботи оборонного характеру чи з підняття економіки країни.

Мобілізують усіх?

Законопроєкт авторства Георгія Мазураша покликаний зменшити кількість ухилянтів від військової служби й зобов’язує чоловіків самих приходити до ТЦК для уточнення облікових даних. Дозволяється також телефонувати призовнику чи резервісту або зв’язуватися з ним через соцмережі задля уточнення певних моментів.

Літні канікули скасовуються

Мережею розповзлися чутки, що літні канікули хочуть скасувати, вірніше, продовжити навчання до 28 червня. Тобто про відпочинок протягом 3 літніх місяців школярикам доведеться забути.

Канікул не буде?

Батьки дітей шкільного віку побоюються, що це лише перший крок, а далі може відбутися повне скасування канікул. Освітяни заспокоюють: поки що таких розкладок не надходило. Можливо, навчання й буде продовжено у червні наступного року, якщо траплятимуться форс-мажори типу відключень світла чи опалення.

Відмова від готівки

Представник офісу президента, який запропонував ідею відмови від паперових грошей задля боротьби з корупцією, напевно, живе десь на Марсі, а не в Україні. Адже люди похилого віку переважно не мають смартфонів або не вміють ними користуватися повною мірою і не зможуть розраховуватися картою.

Готівку скасують?

Тож і виходить, що старики не зможуть ані пенсію на пошті отримати, ані на базарі скупитися. Та й городину з власної ділянки продати буде неможливо. Чиновники з Нацбанку запевняють, що до такого не дійде, та все ж якось лячно.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?