Навіщо українці вступають у фіктивні шлюби: хтось хоче виїхати за кордон, інші ховаються від мобілізації

Останнім часом стрічки новин зарясніли повідомленнями про зростання попиту на фіктивні шлюби. Подібна тенденція розпочалася в країні ще до 2022 року. Та останнім часом стався справжній бум на одруження за розрахунком.

Останнім часом стрічки новин зарясніли повідомленнями про зростання попиту на фіктивні шлюби. Подібна тенденція розпочалася в країні ще до 2022 року. Та останнім часом стався справжній бум на одруження за розрахунком.

Здобуття українського громадянства за допомогою фіктивного шлюбу практикувалося й раніше. В умовах війни одруження з людиною з інвалідністю надає право на відстрочку від призову, а також можливість безперешкодного виїзду за кордон.

Захист від мобілізації

Фіктивний шлюб може врятувати від мобілізації

Одружившись з жінкою, яка має інвалідність І-III групи, чоловік відповідно до Закону “Про мобілізацію” не призивається до армії. За право на подібну відстрочку зазвичай доводиться платити жінці-рятівниці певну суму грошей.

Виїзд за кордон

Чоловікам військовозобов’язаного віку під час дії воєнного стану виїзд за кордон не дозволяється. Виняток робиться для опікунів, які супроводжують осіб з інвалідністю на лікування, чи членів родин.

За послугу жінка з інвалідністю отримує певну винагороду

Тож достатньо мати документи, що чоловік проживає разом із жінкою-інвалідом І або II групи й піклується про неї, і тоді можна безперешкодно перетинати кордон. Звісно, за шлюб із такою жіночкою доведеться викласти кругленьку суму.

Отримання громадянства

Одруження з іноземкою недостатньо, аби автоматично отримати громадянство її країни. Зазвичай свідоцтво про шлюб надає право на отримання посвідки тимчасового проживання. Зате є дозвіл безперешкодного перебування у цій країні.

Цим видом фіктивного шлюбу користуються не лише українські чоловіки, а й іноземці, які одружуються з українками задля перспективи отримання паспорта з тризубом. Іноді домовляються виплатити за подібну послугу одноразову суму. В деяких випадках існує домовленість про щомісячні виплати або ж підпис у свідоцтві про шлюб ставиться в обмін на отримання житла.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.