Уперше в Україні 16-річна дівчина змінила по батькові на по матері: що спонукало юнку до кардинальних дій

На Київщині стався унікальний випадок, коли 16-річна юнка відмовилася від по батькові й записала в паспорт по матері. Тож тепер вона стала Станіславою Лесіївною.

На Київщині стався унікальний випадок, коли 16-річна юнка відмовилася від по батькові й записала в паспорт по матері. Тож тепер вона стала Станіславою Лесіївною.

Новиною у ФБ поділилася сама мама Леся Литвиненко, яка заснувала проєкт “Всеосвіта”. Жінка висловила припущення, що її донечка взяла собі материнське ім’я замість батькового перша в Україні. При цьому прізвище дівчина залишила татове – Литвиненко. Ім’я теж змінила й стала Станіславою. Саме так матуся хотіла назвати доню під час народження.

Дівчина змінила паспортні дані

Мама, попри гордість за гарне виховання донечки, не зовсім підтримала її у подібних змінах, оскільки вважає, що в людини має бути по батькові, а не “по мамкові”. Напевно, Стася глибоко поважає маму за все, що вона для неї зробила, і таким чином вирішила віддячити.

Пані Леся не розділяє феміністичних поглядів доньки. Їй подобається бути залежною від чоловіка і покласти на його плечі більшу частину турбот. З татом доньки такої родини не вийшло. Але нині вона заміжня вдруге, і партнер повністю влаштовує її своєю силою та інтелектом. Стасі стосунки мами з цим чоловіком здаються взірцем щирих почуттів й належної підтримки. Вітчим, на відміну від Лесі, підтримав падчерку в її бажанні змінити паспортні дані.

Що говорить законодавство

Людина, що досягла 16-річного віку, може змінити по батькові. Зробити це дозволяється і з 14 років, але у такому разі потрібна згода одного з батьків. Органи юстиції дають дозвіл на зміни в документі за наявності вагомих причин.

Хто має право змінювати по батькові

Це можливо, якщо відомості про батька у свідоцтво про народження внесені зі слів матері. А ще коли один із батьків помер, пропав безвісти, визнаний недієздатним чи його позбавили батьківських прав.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.