Тепер обміняти старі лампи на Укрпошті, отримавши LED, можуть юрособи: ОСББ, дитсадки бібліотеки тощо

Програма заміни ламп розжарювання на LED-лампи в Україні не згортається. Вона переходить на нову стадію – з фізичних осіб до юридичних.

Програма заміни ламп розжарювання на LED-лампи в Україні не згортається. Вона переходить на нову стадію – з фізичних осіб до юридичних.

Тепер замінити старі світильники на значно ефективніші LED можуть школи, дитсадочки, лікарні, бібліотеки та навіть ОСББ. За словами генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського, замовлення, як і раніше, провадиться через Дію. Організація робить попереднє замовлення, а потім забирає лампи в найближчому поштовому відділенні, здавши старі екземпляри.

Тепер замінити лампочки можна школам й дитсадкам

Найперше, що потрібно керівникам закладів, це активізуватися в застосунку, скориставшись КЕП юридичної особи. Далі:

Уточнити дані щодо підприємства.

  1. Зайти в розділ Послуги, обравши категорію Обмін лампочок.
  2. Заповнити всі необхідні поля у запиті, обравши кількість лампочок та їх тип.
  3. Поставити підпис КЕПом.

Обов’язково слід проставити галочку, підтвердивши готовність здати відповідну кількість ламп розжарювання. Працівники Укрпошти розглянуть заявку і зв’яжуться з установою, щоб узгодити механізм подальших дій. На це піде орієнтовно тиждень.

Програма обміну ламп для населення стартувала в Україні наприкінці січня. Люди отримали змогу позбутися старих ламп розжарювання, зробивши попереднє замовлення в Дії або просто завітавши на поштове відділення.

Спочатку нововведення випробували в обласних центрах та великих містах. Згодом черга дійшла до райцентрів. Спеціалісти підрахували: якщо в країні масово замінити лампи на енергоощадні, вдасться знизити навантаження на енергосистему орієнтовно на 7-10%.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?