У Суботцях створили величезну квітку, у Гораївці нагадали про затоплену Бакоту: сільські мурали вражають уяву

Модна тенденція прикрашати стіни величезними малюнками з великих міст потроху дістається й сільських населених пунктів. Муралісти створюють шедеври, щоб селяни могли милуватися рукотворною красою.

Модна тенденція прикрашати стіни величезними малюнками з великих міст потроху дістається й сільських населених пунктів. Муралісти створюють шедеври, щоб селяни могли милуватися рукотворною красою.

“Підводний Дністер”

Мурал із такою назвою з’явився у селі Гораївка на Хмельниччині. Стінописом прикрасили стіни сільського клубу, де міститься резиденція “Бакота Хаб 2023”. До роботи взялася Роксолана Дудка, заручившись підтримкою Українського культурного фонду.

Мурал на стіні сільського клубу

Художниця зобразила дивовижні риби та рослини, які водяться у Дністрі. Деякі з них є представниками виключного цього ареалу. На думку миткині, подібні малюнки мають навіювати місцевим мешканцям спокій та почуття безпеки.

У 1981 році було затоплено село Бакоту. Вода забрала в нього життя. Натомість дала поштовх новому. Тепер так називають околицю Батокської затоки.

“Кругозір”

У Суботцях на Кіровоградщині до Дня знань прикрасили величезним малюнком стіну ліцею. До роботи запросили вимушеного переселенця Олександра Брітцева. Харків’янин радо погодився зробити мурал розмірами 7х7 м.

Мурал на стіні ліцею

За 5 днів на стіні навчального закладу, який відзначає півстолітній ювілей, вже красувалося коло, що символізує нашу планету, та книга – джерело знань. І все це в цілому схоже на квітку, тобто позначає життя і розвиток молодого покоління, яке зростає і набирається сил.

Кропивничани вже знають мураліста за роботами в обласному центрі. Олександр створив дві великі роботи на стінах податкової інспекції та житлового будинку “Україна – це свобода” і “Корифей Марко”.

Нові статті

Схожі статті

Все почалось, коли їй було 14: Марічка Падалко розповіла про свій перший шлюб – імʼя чоловіка досі приховує

Зірка 1+1 Марічка Падалко вперше розповіла про свого першого чоловіка, ім'я якого не розкриває: що відомо про перший шлюб телеведучої та чому пішла від екс-обранця?

Корабель багатства в океані вдачі: названо 3 знаки Зодіаку, яких з 5 липня чекає щедрий подарунок долі

Життя цих трьох знаків Зодіаку буде насичене радісними емоціями, починаючи з 5 липня 2024: що очікувати Терезам, Рибам та Лев - щастя буде всюди.

“Ми спали в одному ліжку”: Володимир Ярославський розсекретив, чи дійсно крутив роман з Ольгою Мартиновською

Лише колега та дружба, чи все ж таки між ними дещо більше? Суддя "МастерШеф "Володимир Ярославський зізнався, чи мав романтичні почуття до Олі Мартиновської?

Вийшла заміж по “зальоту”: Катерина Осадча пригадала, як одружувалась з Юрієм Горбуновим, будучи вагітною

Катерина Осадча вже понад 7 років у щасливому шлюбі з Юрієм Горбуновим та вважаються міцною парою шоубізу: телеведуча розповіла, як виходила заміж з животиком.