Школярам, що змушені перебувати за кордоном, спростили життя: тепер навчатимуться лише кілька годин на тиждень

1 вересня розпочався другий навчальний рік в умовах повномасштабної війни. На які нововведення слід очікувати учням та вчителям? Всім маленьким українцям, що виїхали за кордон із батьками доведеться проходити курс дистанційного навчання.

1 вересня розпочався другий навчальний рік в умовах повномасштабної війни. На які нововведення слід очікувати учням та вчителям?

Всім маленьким українцям, що виїхали за кордон із батьками доведеться проходити курс дистанційного навчання. Він передбачає вивчення кількох предметів. В цілому це займе близько 8 годин на тиждень.

Учні-переселенці навчатимуться по-новому

Таку програму розробили в українському Кабміні. До неї входять українська мова й література, історія та ще кілька предметів, які відсутні у закордонних шкільних програмах, поділився прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Прем’єр сподівається, що рано чи пізно ці діти повернуться на батьківщину, тож не повинні бути відірвані від українського освітнього простору й мають уже зараз займатися українознавчим компонентом.

Оцінки, отримані в закордонній школі, зарахують

Решту загальних предметів, зокрема, математику, фізику, біологію тощо, по поверненні дитині буде зараховано за оцінками, виставленими в закордонній школі. Раніше частина дітей-переселенців змушена була нести подвійний тягар – відвідувати закордонну школу і паралельно навчатися дистанційно в українській.

Тепер життя школяриків, яких за кордоном перебуває близько пів мільйона, значно полегшили, певні в МОН. Довідка з місцевої школи, де навчався учень, буде зараховуватися.

Особливості навчального року в Україні

Між тим в межах нашої країни далеко не всі школи працюватимуть офлайн. До того ж поки що можна прогнозувати лише початок навчального року та його закінчення. Що буде з канікулами, не береться сказати жоден чиновник Міністерства.

Розглядаються різні варіанти роботи. Не виключено, що в умовах серйозних перебоїв із постачанням електроенергії будуть оголошуватися великі канікули. Все це робитиметься по ситуації та з урахуванням обставин у кожному конкретному регіоні.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?