Метро-школа відчинила двері школярам у Харкові: як відбуватиметься навчання під землею

З 1 вересня у Харкові пристало до навчання 112 тисяч учнів у 184 школах. 17 шкільних кабінетів функціонуватимуть просто на станціях метро.

До нового навчального року влада Харкова підготувала 17 навчальних класів безпосередньо у підземці. Тож для тисячі школярів навчання буде абсолютно безпечним. Залучено станції метрополітену “Перемога”, “Університет”, “Метробудівників”, “Тракторний завод” та “Академіка Павлова”.

У шкільних кабінетах є все необхідне для комфортного навчання – шкільне приладдя, вентиляція, система рекуперації. Є можливість регулювати температуру в приміщеннях, тож узимку навчальний процес не припинятиметься.

Підземна школа у Харкові

Шістдесят класів сформували з учнів різних шкіл. Третина з них – це первачки. Не всі предмети вивчатимуться офлайн. Частина освітнього процесу відбуватиметься онлайн. Діти перебуватимуть під землею у дві зміни. Під час перерв гратимуть в інтерактивні ігри.

У зв’язку зі специфікою підземного навчального процесу вчителям всіляко допомагатимуть тьютори. У їх функції входитиме зустріч дітей біля автобуса, перехід до класу, організація перекусу, проведення часу на перерві та повернення до автобуса.

Обладнали не лише класи, але й куточки відпочинку

Передбачено й підвіз харчування для школярів. Оскільки окрему їдальню не облаштовували, то це будуть ланчбокси з котлетою, булочкою, салатом, які з’їдатимуться за партою. Після перерви на перекус навчання продовжуватиметься.

Навчальні класи обладнали одинарними партами, дошками. Проводитимуть по 2-3 уроки. Учні відвідуватимуть підземну школу 2-3 дні на тиждень. Решта навчального процесу відбуватиметься дистанційно.

У найближчих планах харків’ян – зведення спеціального укриття для навчання 450 учнів. Шкільне бомбосховище затягне на 56 мільйонів бюджетних гривень.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.