Українці хочуть бачити вулиці на честь героїв: Джуса, Богдана Ступки, Кузьми Скрябіна – в чому проблема

У ході декомунізації чимало вулиць в Україні набули нових назв або повернулися до історичних. На черзі – ще купа перейменувань. Серед ідей зробити в столиці вулиці Джуса, Скрябіна та Богдана Ступки.

Андрій Пільщиков “Джус”

Привидом Києва захоплювалися мільйони українців. І дуже прикро, що легендарний Андрій Пільщиков, вистоявши чималу кількість повітряних боїв із ворогом, загинув під час тренувального польоту.

Кияни пропонують назвати вулицю ім. Джуса

Кияни вирішили перейменувати вулицю Нову, що міститься в Солом’янському районі, на вулицю імені відомого льотчика. Відповідну петицію подано до міської ради Києва. Якщо все складеться, як треба, невдовзі матимемо вулицю на честь Героя.

Богдан Ступка

Видатний актор заслужив на перейменування вулиці на його честь. Вулиці ім. Богдана Ступки вже визначені у Вінниці, Городку, Жовтих Водах, Покровську тощо. А от у столиці справа застопорилася.

Родичі Богдана Ступки проти перейменування

Київрада начебто й не проти, але подібне рішення мають підтримати родичі знаменитості. А запропонована для перейменування вулиця не влаштовує сім’ю Ступок. Звісно, всім хочеться, щоб це був центр міста, але там переважно історичні назви, яким неможливо давати нові назви. Тож перемовини тривають.

Андрій Кузьменко

Першою вулицю на честь Кузьми Скрябіна назвали у Волновасі. Згодом вулиці ім. Андрія Кузьменка з’явилися у Фастові, Львові та інших містах. У столиці було чимало пропозицій щодо перейменування вулиці на честь музиканта.

Поки що в Києві є лише провулок Кузьми Скрябіна, а не вулиця

Натомість поки що з’явився лише провулок Кузьми Скрябіна. Він розташований у житловому масиві “Вітряні гори” в Подільському районі. Саме тут біля будинку №4 можна побачити дуб Гуналі. Дереву вже більше півтисячі років. В обхваті листяний раритет сягає майже 5 м.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?